Sosyal Medya

Genel

YENİLEME (Genel seçim anketi eklendi): Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 8,5 puan önünde

  Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ile arasındaki oy farkını açmaya devam ediyor. Artıbir’in Mayıs 2022 araştırmasına göre Millet İttifakı, Cumhur…

YENİLEME (Genel seçim anketi eklendi): Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 8,5 puan önünde

 

Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ile arasındaki oy farkını açmaya devam ediyor. Artıbir’in Mayıs 2022 araştırmasına göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’na yüzde 6,2 puanlık bir fark attı.

 

Türkiye’de 2023’te yapılması planlanan seçimlere az bir süre kalırken araştırma şirketleri de anket sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Mayıs ayının son anketleri kamuoyu ile paylaşılırken, Artıbir adlı araştırma şirketinin verilerine göre, Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’na büyük bir fark attığı görülüyor. Peki, son seçim anketinde hangi parti ne kadar oy alıyor? İttifakların oy oranları kaç?

 

Artıbir araştırmanın Mayıs ayı son anketinde kararsızların oyları dağıtıldığında ittifaklar arasındaki oy farkı artmaya devam etti. CHP ve İYİ Parti ortaklığındaki Millet İttifakı, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 41,9’a ulaştı. AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 35,7’de kaldı. İki ittifak arasındaki oy farkı yüzde 6,2 puan oldu.

 

PARTİLER BAZINDA AKP HALEN DAHA ZİRVEDE: MHP, YİNE BARAJ ALTI

 

 

Artıbir’in yaptığı araştırmanın sonuçlarına partiler bazında bakıldığında en fazla oy alan parti yine AKP oldu. AKP, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 29,4’lük seçmen oranına ulaştı. Bu alanda AKP’nin hemen ardından CHP geliyor. Ana muhalefet partisi, yüzde 27,3’lük seçmen oranına ulaştı. Millet İttifakı’nın ortağı olan İYİ Parti’nin oyları ise yüzde 15 seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. İYİ Parti’nin oyu, son yapılan ankette kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 14,6’da kaldı. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin oy oranı ise resmi baraj olan yüzde 7’nin altında kaldı ve yüzde 6,3 olarak gerçekleşti.

2023 yılında yapılacak olan seçimlerin kilit partisi olarak görülen HDP, bir ankette daha yüzde 10’un üstüne ulaştı. HDP’nin oy oranı kararsızlar dağıtıldığında yüzde 12,3 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’na katılması gündemde olan DEVA yüzde 4,8, Gelecek Partisi yüzde 2,4 ve Saadet Partisi yüzde 1,7’lik oy oranlarına ulaştı.

KAYNAK: KRONOS – ZAFER ÇAĞRI

 

 

FÖŞ cevapladı:  Millet İttifakı Ekonomiyi Düzeltebilir mi ?

 

Artıbir Araştırma’nın seçim anketine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın oy oranı yüzde 39,7, Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 48,2.

Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, yaptıkları son araştırmanın sonuçlarını Artı TV’de katıldığı programda açıkladı. Araştırmada ‘Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?’ sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 39,7’si Tayyip Erdoğan derken; yüzde 48,2’si Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyledi. Kararsızların oranı ise 12.1 olarak hesaplandı.

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler