Sosyal Medya

Genel

ORC’den 5 büyükşehirde seçmen anketi: Altılı Masa önde, HDP belirleyici

2018’de yapılan son genel seçimler öncesinde en isabetli tahmini yapan kamuoyu araştırma şirketi ORC, Ağustos ayı içerisinde 5 büyükşehir için…

ORC’den 5 büyükşehirde seçmen anketi: Altılı Masa önde, HDP belirleyici

2018’de yapılan son genel seçimler öncesinde en isabetli tahmini yapan kamuoyu araştırma şirketi ORC, Ağustos ayı içerisinde 5 büyükşehir için yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı. Trabzon, Bursa, Kocaeli, Ankara ve İstanbul anketlerine göre Cumhur İttifakı sadece bir merkezde az farkla önde görünüyor. Diğer dört ilde ise Altılı Masa’yı oluşturan partilere yönelik tercih bildiren seçmen oranları Cumhur İttifakı partilerini geride bırakıyor.

TRABZON

Trabzon’da 2018 seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin toplam oyu yüzde 69,5’e ulaşmıştı. CHP ve İYİ Parti ise yüzde 26,3’te kalmıştı.

ORC Ağustos anketine göre Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti, MHP ve BBP’ye tercih bildirenlerin oranı yüzde 47,6 oldu. Altılı Masa partileri CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve SAADET oyları ise yüzde 46,7 olarak ortaya çıktı.

BURSA

Bursa’da 2018 seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin toplam oyu yüzde 56,9 olmuştu. CHP ve İYİ Parti ise 35,1’de kalmıştı.

ORC Ağustos anketine göre Bursa’da Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti, MHP ve BBP’yi tercih edeceklerini bildirenlerin oranı yüzde 38,9’da kaldı. Altılı Masa partileri CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve SAADET’e yönelik oy tercihi ise yüzde 51,5 oldu.

KOCAELİ

Kocaeli’de 2018 seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin toplam oyu yüzde 59,7 olmuştu. CHP ve İYİ Parti ise yüzde 30,4 oy oranına ulaşabilmişti.

Kocaeli’de yapılan ORC Ağustos anketine göre Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti, MHP ve BBP’ye tercih bildirenlerin oranı yüzde 40,8 oldu. Altılı Masa partileri CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve SAADET’in toplam oyları ise yüzde 49,8 olarak ortaya çıktı.

ANKARA 

2018 Genel Seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin toplam oyu başkentte yüzde 53,5 olmuştu. CHP ve İYİ Parti ise yüzde 38,2’de kalmıştı.

ORC Ağustos Ankara anketine göre Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti, MHP ve BBP’ye tercih bildirenlerin oranı yüzde 38,4 oldu. Altılı Masa partileri CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve SAADET oyları ise yüzde 52,2 olarak ortaya çıktı.

İSTANBUL

İstanbul’da son genel seçimin galibi yüzde 51 oyla Cumhur İttifakı olmuştu. CHP ve İYİ Parti ise yüzde 34,4 oranında oy alabilmişti.

ORC’nin İstanbul Ağustos seçmen anketine göre ise Cumhur İttifakı partilerine tercih bildirenlerin oranı yüzde 35,2. Altılı Masa partilerini tercih edeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 49,5 oldu.

duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler