Sosyal Medya

Ekonomi

MAK Araştırma: Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oyu yüzde 10

MAK Başkanı Mehmet Ali Kulat son anket sonucunu paylaştı: Millet ve Cumhur İttifakı arasındaki fark 3 puan. Emek ve Özgürlük…

MAK Araştırma: Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oyu yüzde 10

MAK Başkanı Mehmet Ali Kulat son anket sonucunu paylaştı: Millet ve Cumhur İttifakı arasındaki fark 3 puan. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oy oranı yüzde 10. AKP’den ayrılan seçmenin yarısı İYİ Parti’ye gitti.

MAK Araştırma, 5-15 Ekim tarihlerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle 64 ilde anket çalışması yaptı. Gazeteci Fatih Portakal’ın konuğu olan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, anketin sonuçlarını paylaştı.

MAK Başkanı Kulat, ankete ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “gençlerin çok büyük sorunları var. İlk kez oy kullanacak gençlerle yapılan ankette 8 bölgenin 8’inde de AK Parti birinci değil. İktidarın kaçırdığı bir şey var. AK Parti’yle yolunu ayıran seçmen kararsızlar durağında beklemiyor. Bu seçmen başka otobüse, dolmuşa bindi. 100 seçmenin yüzde 50’si İYİ Parti’ye gitti. Her dört seçmenden biri AK Parti’den ayrıldı. AK Parti’den ayrılan bu seçmenin yarısı da İYİ Parti’ye, geriye kalan seçmen ise Deva, Gelecek ve Zafer Partisi gibi partilere gitti. Sağ seçmen sağ partileri tercih ediyor.”

Kulat’ın açıklamalarına göre, ittifakların ve partilerin oy oranları şöyle:

Cumhur İttifakı yüzde 40

Millet İttifakı yüzde 43

Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 10

 

AK Parti yüzde 32,7

CHP yüzde 26

İYİ Parti yüzde 15,8

HDP yüzde 7,7

MHP yüzde 7

Deva Partisi yüzde 2,1

Gelecek Partisi yüzde 1,3

Saadet Partisi yüzde 0,9

Kararsızlar yüzde 7

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler