Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan: Yılbaşından sonra ekonomide istikrarı göreceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı‘nda konuştu. Erdoğan salgının sağlıkla ilgili boyutu geride kalırken küresel…

Erdoğan: Yılbaşından sonra ekonomide istikrarı göreceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı‘nda konuştu.

Erdoğan salgının sağlıkla ilgili boyutu geride kalırken küresel ekonomide yol açtığı tahribatın giderek daha fazla gün yüzüne çıktığını söyledi. Durumun Rusya-Ukrayna kriziyle her şey girift bir hal aldığını ekledi.

Amerika’dan Avrupa’ya pek çok ülkenin son 50 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu ülkelerde yaşayan herkes yüzde 8-9 oranında açıklanan rakamlarla gerçek enflasyon oranları arasındaki devasa farkı gayet iyi biliyor. Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkileri, gıdadan enerjiye kadar farklı alanlarda hissedilmeye başlandı. Kimileri artık rafları boşaltıyor, kimileri personeli çıkarıyor.” diye konuştu.

Erdoğan, “Diğer ülkeler enflasyonun yanında durgunluk ve beraberinde gelecek işsizlik tehdidiyle cebelleşirken bizim hem iş gücüne katılım hem de istihdam oranlarımız giderek artıyor. Yılbaşından sonra ekonomideki rakamları, ekonomide istikrarı, ekonomideki güçlenerek yürümeyi de hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Sanayi üretiminde, tarımda, turizmde salgın öncesi dönemin yakalandığını söyleyen Erdoğan, ihracatta her ay rekor kırıldığını bildirdi. Avrupa’da havalimanları kriz üstüne kriz yaşarken Türkiye’nin havacılık sektörünün tarihinin en başarılı günlerini yaşadığını ifade etti.

Erdoğan, “Enerjide zamanında attığımız stratejik adımların meyvelerini topluyoruz. Hiçbir alanda yatırımlara ara vermediğimiz gibi vatandaşlarımızı da enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda yalnız bırakmıyoruz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek üreticilerimize yüksek alım fiyatları vererek, asgari ücretli çalışanlardan memur ve emeklilere kadar tüm kesimlere destek olarak, işverenlerimizin yükünü hafifleterek, gençlerimize sağladığımız imkanları artırarak, hasılı devletimizin elindeki tüm araçları kullanarak milletimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, bu sıkıntılı süreçte de vatandaşları enflasyona ezdirmemekte kararlı olduklarını belirtti.

Partililere seslenen Erdoğan, yapılan hizmetlerin vatandaşlara anlatılmasını istedi.

“Şu üç şeyi yapmaktan asla bıkmayacak asla geri durmayacağız. Birincisi geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarıdır. İkincisi gencinden yaşlısına her kesimden insanımızın hayatına dokunan eser ve hizmetlerimizdir. Üçüncüsü muhalefet sadece lafla vakit öldürürken 2053 vizyonuyla ülkemizin geleceğine dair hayali, programı, projesi olan tek siyasi hareket olduğumuzu anlatmamızdır”dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler