Sosyal Medya

Döviz

Erdoğan: Temmuzda enflasyon farkı, ocakta ücretlerde yeni düzenlemeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın yaşadığı geçim zorluğunu, refahında ortaya çıkan azalmayı mutlaka telafi edeceklerini söyledi; “Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari…

Erdoğan: Temmuzda enflasyon farkı, ocakta ücretlerde yeni düzenlemeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın yaşadığı geçim zorluğunu, refahında ortaya çıkan azalmayı mutlaka telafi edeceklerini söyledi; “Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyümeye dayalı Türkiye Ekonomi Programını kararlılıkla uygulayacağız” diye konuştu.

“İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını Türk Lirası’na yönlendirmek için çeşitli alternatifleri devreye alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirle  geliştiriyoruz. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız” diyen Erdoğan, “Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız şubat-mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarına etkisine işaret eden Erdoğan, “Ortaya çıkardığı ağır fatura olmasaydı programımızın meyvelerini içinde bulunduğumuz aydan itibaren toplamayı planlıyorduk. Mücbir sebepler bu tarihin yıl başı sonrasına kaymasına sebebiyet vermiştir. Ama programımızdan da çalışmalarımızdan da en küçük bir geri adım atmak olmayacaktır” diye konuştu.

Açıklamalarından Erdoğan’ın enflasyonda Şubat-Mart 2023 döneminde kayda değer düşüş beklediğini anlıyoruz.  Petrol fiyatlarında anlamlı düşüş beklenmemesi, TL’de beklenen değer kaybı devamı (CDS: 847 bugün) Erdoğan ve ekibinin enflasyon konusunda bir kez daha yanılacağını gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler