Sosyal Medya

Döviz

Erdoğan: Finansman ihtiyacını karşılayacağız / Nebati: Öngörülebilirliğin yüksek olduğu dönemdeyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 19. MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “Finansmana erişim meselesinde iş insanlarımızın yanındayız”…

Erdoğan: Finansman ihtiyacını karşılayacağız / Nebati: Öngörülebilirliğin yüksek olduğu dönemdeyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 19. MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “Finansmana erişim meselesinde iş insanlarımızın yanındayız” dedi ve kamu bankalarının bu konudaki desteklerini artırmaları için “Uyarıda bulunuyorum, bulundum” ifadelerini kullandı.

Geçmişte sağlanan finansman kaynaklarından doğru alanlarda kullanılmayanlar olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Geçmişteki bu istismarlar” nedeniyle ülke olarak bedel ödemek zorunda kalındığını belirterek, “Ekonominin dengelerinde, benzer savrulmalara yol açmayacak şekilde iş dünyamızın finansman talebini karşılayacak mekanizmaları oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz. Öncelikle küçük ve orta ölçekli işletmelerden başlayarak sanayicilerimizin ve ihracatçılarımızın hepsine hitap edecek finansman araçlarını sizlerin hizmetine sunacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında Kastamonu’da düzenlediği basın toplantısında döviz kurunun oynaklığının minimum seviyede bulunduğuna dikkati çekti. Nebati, “Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesap ve kitabını çok rahat şekilde yapabildiği bir dönemdeyiz. Enflasyon aralık ayından itibaren uzun süredir söylediğimiz gibi baz etkisiyle de olsa hızlı şekilde düşmeye başlayacak ve hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız. Bunu hiç kimse işini kaybetmeden, aşını kaybetmeden, kepenk kapatmadan, atölyeler kilitlenmeden, fabrikaların kapısına kilit vurmadan gerçekleştireceğiz. Tüm dar gelirli, sabit gelirli başta olmak üzere toplumun en fazla enflasyondan etkilenen kesimlerinin mutlak suretle attığımız ve atacağımız adımlarla daha rahat hayat sürdürecekler” dedi.

Dünya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler