Sosyal Medya

Ekonomi

AREA Araştırma: AKP’nin birinci parti çıktığı ankette Erdoğan ilk sırayı alamadı

Area araştırma seçmene, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu sordu. Katılımcılara, “Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir…

AREA Araştırma: AKP’nin birinci parti çıktığı ankette Erdoğan ilk sırayı alamadı

Area araştırma seçmene, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu sordu.

Katılımcılara, “Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu?” sorusu da soruldu. Katılımcılar arasında “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” diyenlerin oranı yüzde 62,4 olurken, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” yanıtını verenlerin oranı yüzde 37,6’da kaldı.

Seçmenlere, siyasetçilerle ilgili “genel kanaatleri” de soruldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 48,2 ile birinci sırada çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 36,2 ile ikinci, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 32,6 ile üçüncü geldi.

Bunları yüzde 31,2 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 30,4 ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 29,7 ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 21,7 ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yüzde 13,8 ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yüzde 11,2 ile SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yüzde 9,8 ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu izledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler