Sosyal Medya

Döviz

TCMB’den yüzde 9’dan 150 milyar liralık kredi: Kontrolsüz bedava kredi dönemine hoşgeldiniz

TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısında bahsettiği “makro ihtiyati politika setinin güçlendirilmesi” mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 150 milyar liralık kredi imkanı…

TCMB’den yüzde 9’dan 150 milyar liralık kredi: Kontrolsüz bedava kredi dönemine hoşgeldiniz

TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısında bahsettiği “makro ihtiyati politika setinin güçlendirilmesi” mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 150 milyar liralık kredi imkanı ile netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 milyar lirası turizm sektörüne, 100 milyar lirası ise ihracatçıya olmak üzere 150 milyarlık yüzde 9’a kadar inen faizle TCMB kaynaklı kredi imkanı vereceklerini ilan etti.

Krediler, döviz kazandırıcı sektörlerde, döviz gelir taahhüdü karşılığında sağlanacak. Öncelik, ithal ikamesinde kullanılabilecek makine ve teçhizat yatırımlarında olacak. Bu yatırımlarda da yerli makine yatırımları önceliklendirilecek.

Sağlanması düşünülen kredilerin belirli bir süre ödemesiz olması da bekleniyor.

Söz konusu paket KOBİ’ler için 250 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 1,5 milyar lira limiti olan yüzde 9’a varan yıllık faiz oranı ve 2 yılı ödemesiz 3 ila 10 yıl arası vade ile kullandırılacak.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler