Sosyal Medya

Borsa

Gelişen piyasa yatırımcılarının yüzde 75’i daha fazla kripto yatırımı yapmak istiyor

Yakın zamanda yapılan bir ankette, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’daki gelişen ekonomilerdeki yatırımcıların %75’inin kripto para yatırımlarını artırmak istediği ortaya çıktı.…

Gelişen piyasa yatırımcılarının yüzde 75’i daha fazla kripto yatırımı yapmak istiyor

Yakın zamanda yapılan bir ankette, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’daki gelişen ekonomilerdeki yatırımcıların %75’inin kripto para yatırımlarını artırmak istediği ortaya çıktı.

Anket firması Toluna’dan araştırmacılar, 17 ülkeden 9.000 kişinin katıldığı ankette, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’daki gelişmekte olan piyasa yatırımcılarının, kripto paraların uzun vadede değerleneceğini inandığını tespit etti. Bu tespit, kriptonun başka bir balon piyasası olduğuna inanan gelişmiş piyasalardaki yatırımcılarla zıt düşüyor.

Ankete katılan gelişen piyasa yatırımcılarının %32’si kripto para birimlerine güvenirken, ABD ve Avrupa Birliği gibi gelişmiş pazarlarda bu güven sadece %14. Bu nedenle, kripto para endüstrisinde büyüme için en kârlı pazarlar gelişmekte olan piyasalar gibi görünüyor.

Anket verileri, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalardaki yatırımcıların farklı stratejilerine neden olan iki ana faktörün kripto pazarları hakkındaki farkındalık ve anlayış olduğunu düşünüyor. Katılımcıların %61’i kriptodan haberdar olduklarını belirtmesine rağmen, yalnızca %23’ü varlık sınıfına aşina olduklarını söyledi. Toluna, bunun sebebinin kripto para piyasasının “kolayca anlaşılmayan karmaşık bir kavram” olmasından kaynaklandığını öne sürüyor.

Son günlerde dünyanın dört bir yanında spor arenalarındaki billboardlardan internet sitelerine, gazetelerden televizyona kadar neredeyse her yerde kripto ve NFT reklamları gözümüze çarpıyor. Bu reklamlar toplumsal farkındalığı artırsa bile, kripto paralar konusunda genel anlayışı artırdığı anlamına gelmiyor.

Gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalarda yatırımcıların kripto paralara olan güven farkı, gelişen pazarlarda kriptoya yatırım yapanlar (%41) ile gelişmiş piyasalarda yapanların (%22) arasındaki yüzdesel farkla doğru orantılı. Bununla birlikte gelişen piyasa yatırımcılarının düşük risk algısı daha da ortaya çıkıyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki yatırımcıların sadece %25’i kripto paranın yatırım yapılmayacak kadar riskli olduğuna inanırken, gelişmiş piyasalarda bu sayı %42’yi buluyor.

Yine de piyasa fark etmeksizin kripto paralar konusunda genel risk algısı yüksek. Ankete göre yatırımcıların %45’i kripto para birimlerinin kârı garanti etmediği konusunda hemfikir. Tüketicilerin %61’i sabit, geleneksel mevduatlara güvenirken, yalnızca %23’ü günümüz piyasasında kripto para mevduatlarına güvendiklerini söylüyor.

Anke,t aynı zamanda kripto yatırımcılarının en yüksek oranda olduğu neslin Y kuşağı olduğu sonucuna vardı. Toluna, gelişmekte olan ve gelişmiş pazarlarda 25-34 yaşları arasındaki Y kuşağının ortalama %40,5’inin kripto yatırımı yaptığını tespit etti. Bu veriler, Ankete katılan Millennial kuşağın %48’inin Aralık 2021’e kadar kriptoya sahip olduğunu tespit eden Morning Consult’s gibi benzer anketlerle eşleşiyor.

18-24 yaş arasındaki GenZ yatırımcıları ise, her iki pazar arasında %40’lık bir yatırım oranına sahip. Bununla birlikte, 57-64 yaşlarındaki Baby Boomers kuşağının sadece %21’i kriptoya yatırım yapmayı düşünüyor.

 

cointelegraph.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler