Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Ana Gündem Rahatladı…’

Geçen hafta yayınlanan Fed’in Mart ayı toplantı tutanaklarında; yüksek enflasyona   karşı daha yüksek ve sık faiz artırımı ile yıllık 1.1 trilyon $ bilanço daraltımı konusunda Fed içerisinde fikir birliği olması, bu haftanın en önemli gündem maddesini ABD Mart ayı enflasyon verisi yapmıştı...

Gece Bülteni: ‘Ana Gündem Rahatladı…’

Geçen hafta yayınlanan Fed’in Mart ayı toplantı tutanaklarında; yüksek enflasyona   karşı daha yüksek ve sık faiz artırımı ile yıllık 1.1 trilyon $ bilanço daraltımı konusunda Fed içerisinde fikir birliği olması, bu haftanın en önemli gündem maddesini ABD Mart ayı enflasyon verisi yapmıştı. Beyaz Saray’ın Mart ayı enflasyonu için olağanüstü yüksek gelecek açıklaması, haftanın ilk gününde satış baskısı altında kalan piyasalarda enflasyon verisi ile ilgili endişeleri artırdı. Mart ayı manşet ve çekirdek enflasyonu, korkulanın ve beklenilenin aksine daha düşük gerçekleşti, tahvil piyasaları başta olmak üzere hisse senedi piyasaları rahatladı.

Türk lirası cinsi tahvil faizleri Mart ayı başındaki seviyelere gerilerken, döviz sepeti Türk lirası karşısında son bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Global tahvil faizlerinin gerilemesi ile gündem, ABD’de açıklanacak ilk çeyrek finansal sonuçlara dönebilir. Türkiye’de ise ilk çeyrek kar rakamları Nisan ayının son haftasında açıklanmaya başlanacak.

Dolar/TL 14.48-14.63 ile bir alt bantta

Dolar/TL dün gün içerisinde 14,55-14,69 aralığında hareket etti ve bir önceki işlem gününe göre %-0,46 düşüşle kapattı. 5 günlük üssel ortalaması 14,66 ve 20 günlük üssel ortalaması 14,64 olup, ortalama kesişimlerine göre dolar pozitif bir görünümü işaret etmektedir. Trend göstergesi alım yönünde hareket etmektedir ama 20 günlük hareketli ortalama 12.65’in altında hareketin devam etmesi halinde trend Türk lirası lehine döndürebilir.

Dolar bazlı dirençlere bakılmalı

Borsa İstanbul’da yaşanan enflasyondan korunma yükselişi, kurla birlikte yaşanan ralliden daha güçlü ve farklı gelişiyor. 2021 Kasım-Aralık rallisinde ihracatçı şirketler ağırlık yükseliş yaşanırken, enflasyondan korunma rallisinde yükseliş genele yayılıyor. Yükselişin genele yayılması ile işlem hacmi 50-60 milyar TL ortalamasında gerçekleşebiliyor. Yüksek hacimle yükselişlerde hacimsiz gelen kar realizasyonları kolaylıkla karşılanıyor. Pandemi dönemi rallisi de oldukça güçlü bir ralli olmasına karşın yabancı yatırımcılar satış tarafında olmuşlardı. İçinde bulunduğumuz rallide tahvillere girişler ve hisse senedinde sınırlı alımlar görülüyor. 2420 desteği üzerinde realizasyonların karşılanmasını, 2600 direncine doğru yükselişin devamını bekliyoruz.

BIST30 Nisan ayı kontratı 2762 seviyesinden güne düşüşle başladı, gün içinde en düşük 2731, en yüksek 2800 seviyesinden işlem görürken günü %0,65 yükselişle 2783 seviyesinden tamamladı. Kapanış spot fiyatın %1,22, teorik fiyatın %1,03 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi -8.297 düşüşle 474.852 oldu. Bugün 2771  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 2841 ve 2881, destek seviyelerimiz 2742 ve 2702.

Dolar/TL Nisan ayı kontratı 14,76 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 14,60, en yüksek 14,81 seviyesinden işlem görürken günü %-0,83 düşüşle 14,65 seviyesinden tamamladı. Kapanış teorik fiyatın %-0,25 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi -50.886 düşüşle 1.215.295 oldu. Bugün 14,69  pivot seviyesinin altında düşüşle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 14,89 ve 14,97, destek seviyelerimiz 14,57 ve 14,48.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler