Sosyal Medya

Genel

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken; yeni haftaya nispeten sakin bir başlangıç yaptı. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı…

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken; yeni haftaya nispeten sakin bir başlangıç yaptı. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, “Piyasanın, gelen haberlerle riskten kaçınması halinde ons altında 1900 dolar seviyesi üzerindeki hareketlerin sıklıkla görüleceğini bu hareketlerin 1923 dolar direncini aşması halinde yukarı yönde devam etme ihtimalini çok yüksek görüyorum” dedi.

Şenay Zeren

Yeni haftada altın yatırımcısının en önemli gündem maddesi Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Geçtiğimiz hafta yatırımcılar ‘güvenli liman’ etkisiyle riskli varlıklardan çıkıp altına koşarken, ons altın 1974 dolara kadar yükselip 18 ayın zirvesini görmüştü. Cuma günü piyasaların nispeten nefes almasıyla 1883 dolara kadar gerileyen ons altın; yeni haftaya 1890 dolardan başladı. Altının ons fiyatı, bugün içerisinde en yüksek 1929 dolar seviyesini; en düşük ise 1889 dolar seviyesini görürken; şu dakikalarda ise yüzde 0.88 oranında yükselişle 1907 dolardan işlem gördü. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy “Sürekli gelen haber akışları karşısında da altın fiyatlarında anlık sert hareketlerin yaşanacağı bir hafta olmasını bekliyorum” şeklinde değerlendirdi.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Gram altın fiyatları, geçtiğimiz haftayı 838 lira seviyesinden tamamlarken; yeni haftanın ilk işlem gününe 865 lira seviyesinden başladı. Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı; gün içerisinde en yüksek 872,78 lira seviyesini, en düşük ise 839,78 lira seviyesini gördü. Gram altın dolar kurunda ve ons altın fiyatında yaşanan yükselişin etkisiyle yukarı yönlü hareket ederken, saat 14:02 itibarıyla yüzde 0.87 oranında yükselişle 845,40 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1391 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 738 liradan satılıyor.

Piyasalar Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta gerçekleştireceği sunumları takip edecek.

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler