Sosyal Medya

Döviz

Fed faiz artıracak tabi de, biz neyi izleyeceğiz detaylarda?

Fed faiz artışı 75 baz puan bekleniyor, 100 baz puan gelmesi halinde ilk sürpriz olur. Ama asıl dikkatler nokta grafik…

Fed faiz artıracak tabi de, biz neyi izleyeceğiz detaylarda?

Fed faiz artışı 75 baz puan bekleniyor, 100 baz puan gelmesi halinde ilk sürpriz olur. Ama asıl dikkatler nokta grafik üzerinde, Fed’in rehberliğinde olacak.

Putin açıklamalarıyla 110’un üzerine çıkan Dolar Endeksi piyasa beklentilerine göre daha iyimser bir  nokta grafiği açıklanırsa, satış baskısı altında kalabilir.ABD dolarının rallisi, Federal Rezerv’in faiz oranı görünümünü piyasanın beklentisinden daha düşük bir seviyeye ayarlaması durumunda tersine dönebilir.

Fed’in nokta grafiği için piyasaya yansıyan beklentiler bu ay yükseldi, zirvenin % 5 civarında olacağı konuşuluyor. Piyasalar Mart ayına kadar %4,5 ile zirve ve 2023 sonu itibariyle %4 ile %4,25 arasında bir oranla fiyatlama yapıyor. Buna karşılık, Haziran ayında Fed yetkilileri tarafından yapılan en son tahminlerin neredeyse tamamı 2022-2024 için% 4’ün altında.

Yatırımcılar ayrıca, resesyon konusundaki endişelerin artmasıyla Fed’in büyüme tahminlerine de dikkat edecek. Fed eğer beklentisinde büyük ölçekli bir kesinti yaparsa bu değişim de Dolar Endeksi’ne zarar verecek.  Çünkü bunun anlamı Fed’in ekonomide bir durgunluğu açıkça göze alarak enflasyonla mücadelesine devam edeceği olarak yorumlanacak.

Kasım toplantısı için yönlendirmenin 50 baz puan faiz artışına düşme şeklinde mi yoksa 75 baz puanla devam etme olarak mı geleceği de dikkatle izlenecek.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler