Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

BoJ: Getiri bandının genişlemesi gevşek politikadan çıkışa yönelik bir adım değil

Japonya Merkez Bankası(BoJ) Başkanı Başkanı Haruhiko Kuroda, merkez bankasının geçen hafta getiri hedefi etrafında genişlemesine izin verme kararının kesinlikle ultra…

BoJ: Getiri bandının genişlemesi gevşek politikadan çıkışa yönelik bir adım değil

Japonya Merkez Bankası(BoJ) Başkanı Başkanı Haruhiko Kuroda, merkez bankasının geçen hafta getiri hedefi etrafında genişlemesine izin verme kararının kesinlikle ultra gevşek para politikasından çıkışa yönelik bir ilk adım olmadığını söyledi.

Japonya’da bir toplantıda konuşan Kuroda, “Bizim getiri eğrisi kontrol politikamız uyarınca, ücret artışları ile birlikte sürdürülebilir ve istikrarlı fiyat politikasını başarmak için parasal politika desteğini sürdüreceğiz” dedi.

Kuroda, Japonya’nın çekirdek enflasyonunun gelecek mali yılda muhtemelen ortalama %2’nin altına yavaşlayacağını belirterek deniz aşırı ekonomik ve fiyat rikleri konusunda uyanık olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Japonya Merkez Bankası Başkanı, Japonya’nın temel olarak yüz yüze hiz met sektörü olmak üzrer iş gücü talebinin muhtemelen aratcağını kaydetti. Kuroda ayrıca Japon ekonomisinin pandeminin etkisinden toparlanmanın ortasında olduğunu belirtti.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler