Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD eski Hazine Bakanı Fed politikalarına destek verdi

Fed’in enflasyon ile mücadele için uyguladığı agresif faiz artırım politikasını artık durdurması gerektiği yönündeki sesler giderek daha yüksek çıkmaya başlasa…

ABD eski Hazine Bakanı Fed politikalarına destek verdi

Fed’in enflasyon ile mücadele için uyguladığı agresif faiz artırım politikasını artık durdurması gerektiği yönündeki sesler giderek daha yüksek çıkmaya başlasa da ABD eski Hazine Bakanı Larry Summers, Fed politikalarına destek verdi.

Fed’in uyguladığı politika ile ekonomiyi resesyona sokabileceği yönündeki eleştirilere yanıt veren Summers, Fed’in fiyatları aşağı getirmek için yeterince şey yapmamasının ekonomi için çok daha büyük bir risk olacağını savundu.

CNN’e konuşan Summers, “Ekonomi tarihine baktığımda, pekçok kez Fed’in yeterince şey yamadığı zamanlarda enflasyonun yeniden hızlandığını gördüm. Son 60 yıla baktığımda Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için gerekenden çok fazla şey yaptığını ise göremedim” dedi.

Summers, “Bir daralma veya resesyon olsa bile, Fed’in daha fazla adım atmadan enflasyonu yüzde 2 hedefinin altına indirebileceğini düşünmek için herhangi bir neden görmüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler