Sosyal Medya

Gündem

Seçimler yaklaşırken… İşte HDP’nin 4 aday adayı

Seçimlerin son düzlüğünde cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kulisler de hareketlendi. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı belirleme ve seçim stratejisi için komisyon kurulduğu iddia…

Seçimler yaklaşırken… İşte HDP’nin 4 aday adayı

Seçimlerin son düzlüğünde cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kulisler de hareketlendi. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı belirleme ve seçim stratejisi için komisyon kurulduğu iddia edilirken adaylık için öne çıkan isimler de konuşulmaya başlandı.

Seçimlere kısa bir süre kala kulisler de hareketlendi. Cumhur İttifakı adayını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olarak açıklarken, Millet İttifakı ise henüz adayını duyurmadı. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adayına ilişkin ise farklı isimler konuşuluyor.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; Emek ve Özgürlük İttifakı adı altında üçüncü ittifakın kuruluşunu ilan eden HDP’de, cumhurbaşkanı adayı belirleme ve seçim stratejisi için komisyon kuruldu. Edinilen bilgiye göre, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın yanı sıra eski Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen‘in adı tartışılırken tabanda, kadın aday gösterilmesi talebi de öne çıktı. Kadın aday adayları arasında Eş Genel Başkan Pervin Buldan öne çıkıyor.

Bu konuda önce diğer muhalefet partileri ile görüşüleceği, ortak aday üzerinde anlaşmaya varılamaması halinde ittifak komisyonunun üzerinde uzlaşıya vardığı ismin aday olarak gösterilmesi kararlaştırıldı.

Kapatma davasına karşı çalışmaları sürdürüyor

Bir yandan seçimler için pozisyon belirleme çalışmalarını sürdüren HDP, diğer yandan kapatma davasına karşı çalışmalarını sürdürüyor. Dosyaya sunulan yeni deliller için ek savunma süresi talep eden parti yönetimine AYM tarafından 26 Kasım’a kadar süre verildi.

HalkTV

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler