Sosyal Medya

Gündem

Bakan Dönmez elektrik dağıtım şirketlerine ne anlattı?

21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcileriyle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Her bir şirketimize ayrı ayrı…

Bakan Dönmez elektrik dağıtım şirketlerine ne anlattı?

21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcileriyle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Her bir şirketimize ayrı ayrı uyarılarımızı yaptık ve yapılması gerekenleri detaylarıyla paylaştık. Güçlü ve zayıf olduğumuz noktaları, fırsatları ve tehditleri birlikte değerlendirdik. Bu süreçte enerji sektöründen de sürece katkı sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

 

Bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğalgazda ise yüzde 75’lik devlet desteğinin devam ettiğine dikkati çeken Bakan Dönmez, “100 liralık elektrik maliyetinin 50 lirasını devletimiz karşılıyor. Doğalgazda ise 100 liralık maliyetin neredeyse 75 lirası devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Buna ek olarak bu süreçte enerji sektöründen de sürece daha fazla katkı sağlamalarını beklediğimizi de ifade ettik” dedi.

 

Cumhuriyet, toplantıyı “Bakan Dönmez açıkladı; Elektrik zirvesinden sonuç çıkmadı” başlığıyla haberleştirdi:

 

SABAH ise “ELEKTRİK TARİFELERİ İÇİN YENİ FORMÜLLER” ara-başlığını öne çıkardı, fakat haberde somut bir çözüm planından bahsedilmedi:

 

Toplantıda sadece dağıtım şirketlerinin sahipleri yer alırken, elektrik faturalarının üzerindeki yükün vatandaş lehine hafifletilmesi konusunda neler yapılabileceğine dair konuların da ele alındığı bir dizi başlığın görüşüldüğü öğrenildi.

Toplantıda konutlar için tarife sınırının yükseltilmesi, konutlarda ikinci kademe için uygulanan yüzde 127’lik zammın bir kısmının geri alınması ve dağıtım bedellerinde indirim gibi başlıklar üzerinde durulduğu ifade edildi.

 

BirGün ise “Elektrik şirketleriyle toplantı: Bakan Dönmez’den indirim haberi gelmedi” başlığını kullandı:

Enerji şirketleriyle görüşen Bakan Dönmez, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yaptığı kısa açıklamada toplantıda kriz yönetim planlarını ele aldıklarını aktaran Dönmez, herhangi bir indirim haberi vermedi. Dönmez, basın mensuplarının sorularını da almadı.

 

Hürriyet toplantıyı “Enerjide çözüm zirvesi” manşetiyle duyururken, elektrik faturaları hususunda bir çözüm bulunamadığını da doğruladı:

Son dönemlerde elektrik fiyatları konusunda yaşanan tartışmaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 21 dağıtım şirketinin yöneticisiyle görüştü. Bakan Dönmez, “Elektrik konusunu şeffaflıkla kamuoyuyla paylaştık ve çözüm yollarını da en uygun şekilde belirlemeye çalıştık. Halktan ve tüm paydaşlardan gelen önerilere göre de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

(YENİLEME:  Murat Yetkin yorumu) önemli hamleler: Elektrik faturasını ödemeyecek, halka da çağrı yaptı

 

Abdülkadir Selvi anlattı: Elektrik faturalarına nasıl çözümler aranıyor?

 

Sanayi üretimi yıllık %14,4 arttı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler