Sosyal Medya

Genel

SICAK:  Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti, yerine Vahit Kirişçi atandı

  Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.   Tarımın Türkiye’de neredeyse…

SICAK:  Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti, yerine Vahit Kirişçi atandı

 

Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.

 

Tarımın Türkiye’de neredeyse yok olacak düzeye gelmesinin sorumlusu olarak gösterilen ve muhalefetin yanı sıra tarımla meşgul olan yurttaş, köylü, girişimcinin de tepkisini çeken Bekir Pakdemirli, bu gece sürpriz bir şekilde görevinden affını istedi.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı. Pakdemirli, 2018’den beri bakanlık görevindeydi.

 

Prof. Dr. Vahit Kirişci,  4 Aralık 1960’ta, Kahramanmaraş’ta doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitiren Kirişci, yüksek lisansını aynı fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesinde tamamladı. Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında teknik eleman olarak çalıştı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi.

 

1995’te doçent, 2001’de profesör olan Kirişci, bir kısmı yabancı dilde olmak üzere, çok sayıda makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlenen Kirişci, 22’nci dönemde AK Parti’den Adana Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Başkanvekilliği görevini yürüten Kirişci, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23’üncü dönemde aynı göreve yeniden seçildi. Kirişci, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Tarım ve Orman Bakanı oldu. İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babası.

 

Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin pek çok bölgesinde çıkan yangınlar sonrasında ormanlık alanlar küle dönmüş ve AKP iktidarının mücadeledeki yetersizliği ile Bakan Pakdemirli’nin “ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu” sözleri tartışma konusu olmuştu.

 

 

Tarım Bakanı olmadan önce ABD’li bir patates şirketinin Ortadoğu danışmanlığını yapan Bekir Pakdemirli’nin bakanlığı döneminde tarımsal ürün ithalatındaki artış dikkat çekti.

 

Tarımda kendi kendine yeten ender ülkelerden biri olan Türkiye’de, artan maliyetler nedeniyle gıda enflasyonunun önünü almak isteyen AKP yönetimi, çareyi ithalatta buldu. Sadece 2021 yılında tarım ve gıda ürün ithalatı 20 milyar dolara yaklaştı.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 10 Temmuz 2018’de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinden şimdiye kadar 8 bakan ayrıldı.

 

 

Kaynaklar:  DUNYA, Cumhuriyet, SÖZCÜ

 

Veysi Dündar: HDP /AKP/6 PARTİYE DAİR

 

6 parti sahnede: “Güçlü Meclis – Sembolik Cumhurbaşkanı” İçin İmza

 

Ali Ekber Yıldırım: Rusya gemileri yasakladı, Türkiye ayçiçeği yağını nasıl bulacak?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler