Sosyal Medya

Genel

Goldman Sachs:  Emtialarda satış dalgası “akılsızca”

Goldman Sachs emtia rallisi geri dönecek diyor

Goldman Sachs:  Emtialarda satış dalgası “akılsızca”

Goldman Sachs uzmanları, demir ve mısır dışında tüm emtia kompleksinde yeni fiyat artışları bekliyor. Jeffrey Currie önderliğindeki Goldman Sachs emtia araştırmaları ekibi geçen Perşembe yayınlanan notlarında, emtialarda satışa geçen yatırımcılaırn “akıldışı” davrandığını öne sürdü. Ekibe göre, hazır stoklar ve fiyatların birlikte düşmesi yakında arz kıtlığı başgöstereceğinin bir ifadesi. Talep öngörülebilir vadede pazara girecek arzdan yüksek kalacak.

Şirketlerin rallinin sona erdiği beklentisi ile yeni alım yapmak yerine ellerindeki yüksek maliyetli stoklardan üretime geçmeleri çok zamansız oldu.  Dünya ekonomisinde bir yavaşlama beklense de, emtialara talep canlı kalacak. Emtialarda  yukarı yönlü hareket sonbaharda başlayabilir.

Yatırımcılar halen Fed’in 2023 yılında faiz indirimlerinin sonlandırmasını ve global finansal koşulların da yakında zirve yapmasını, yani “yumuşak iniş” bekliyorlar.

Halbuki GS’ın temel senaryosu Fed’in uzun süre faiz artırımına devam edecek olmasına rağmen, enflasyon beklentileri ve ekonomide harcama gücünün sürmesi yönünde. Kanıt olarak da  emtia vadeli işlemler fiyatlamaları enflasyonun uzun süre merkez bankası hedeflerinin üstünde seyredeceğini anımsatıyor.

Currie ve ekibine göre, geçmişte yaşanan durgunlukların başlangıcında emtialar ralli yapmıştı. Halen petrol, bakır, soya fasulyesi ve aluminyumda temel dinamikler çok güçlü talebe işaret ediyor.

 

 

ABD öncü imalat göstergesinde çok sert daralma

Fed’den Daly: Enflasyonda henüz zafer yok, eylülde yarım puanlık artış, piyasalar fazla iyimser

 

Bank of America: Global hisse senedi fonlarına 7,1 milyar dolar sermaye girişi

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler