Sosyal Medya

Genel

Artıbir anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 5 puan fark atıyor

Artıbir’in son anketinde AKP ile CHP arasındaki fark yaklaşık 2 puan çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın 5…

Artıbir anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 5 puan fark atıyor

Artıbir’in son anketinde AKP ile CHP arasındaki fark yaklaşık 2 puan çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 puan önünde.

Artıbir Araştırma’nın 26 ilde CATI ( telefonla anket ) metodu ile yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Araştırma 10-18 Ekim tarihlerinde yapıldı. Örneklemi 1500 olan araştırmada cinsiyet dağılımının eşit olduğu belirtildi. Anketteki sorular ve sonuçlar şöyle:

tablo1-001.jpeg

En yüksek yanıt yüzde 21,6 ile TSK için verilirken, yüzde 36 oranında ‘Hiçbiri’ denmesi dikkat çekti.

tablo2.jpeg

Ekonomik durumu kötüye gidenler ile aynı kalanların toplamı yüzde yüzde 88’i buldu.

tablo3.jpeg

Enflasyonun azalacağına inananların oranı yüzde 15.8’de kaldı.

tablo4.jpeg

“Size göre Türkiye’nin ekonomik sorunları kısa zamanda çözülür mü?” sorusu, yüzde 76,2 “Hayır, çözülemez” yanıtıyla karamsarlığı ortaya koydu.

7.jpg

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Helalleşme’ politikasına “Olumlu” ve “Çok olumlu” diyenlerin oranı yüzde 40,6’yı buldu. “Olumsuz” ve “Çok olumsuz” toplamı ise yüzde 27,3.

8.jpg

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünün yasal güvence altına alınması teklifi ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki ifadelerden hangisi en iyi ifade eder?” sorusunda “Olumlu ve “Çok olumlu” toplamı yüzde 44,1, “Olumsuz, “Çok olumsuz” toplamı ise yüzde 32 düzeyinde çıktı. Diğer sonuçlar şöyle:

14.jpg

Bu Pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna yüzde 30,2 AKP, yüzde 27,9 CHP yanıtı geldi. AKP ile MHP’nin toplamı yüzde 37,1’de kaldı.

16.jpg

“Bu Pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olursa Recep Tayyip Erdoğan’a oy verir misiniz?” sorusunda ‘Hayır’ yüzde 47, “Evet” yüzde 38, “Kararsız” yüzde 15 çıktı.

17.jpg

“Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmaması durumunda aşağıdaki isimlerden hangisinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istersiniz?” sorusuna “Hiçbiri” yüzde 33.3’ü buldu. İlk sırada Süleyman Soylu yüzde 19.4 çıktı.

18.jpg

“Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlara göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yüzde 4,9 oranında önde. Kararsız seçmen oranı ise yüzde 18,1.

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler