Sosyal Medya

Ekonomi

Yöneylem: CHP, AKP’nin sadece 1 puan gerisinde

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi ‘Türkiye Siyaset Paneli’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma 27 ilde 2 bin kişi ile görüşülerek yapıldı. Araştırmanın…

Yöneylem: CHP, AKP’nin sadece 1 puan gerisinde

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi ‘Türkiye Siyaset Paneli’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma 27 ilde 2 bin kişi ile görüşülerek yapıldı. Araştırmanın veri derleme aşaması 4-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Araştırmada “Örneklem büyüklüğü, Türkiye genelinde yüzde 95 güven aralığında +/- yüzde 2,2 hata payıyla çözümleme yapmaya olanak sağlamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Duvar‘da yer alan araştırmaya göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP’nin oyu %32,9, CHP’nin oyu %31,8 olarak hesaplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a asla oy vermeyeceklerini söyleyenlerin oranı %55,6 çıkarken ‘Kesinlikle oy veririm’ diyenlerin oranı %32,6 olarak hesaplandı.

BU PAZAR MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİ OLSA 

(Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldıktan sonra)

AK Parti: 32,9

CHP: 31,8

İYİ PARTİ: 12,8

HDP: 9,7

MHP: 4,8

DEVA: 2,3

Yeniden Refah Partisi: 1,5

Türkiye İşçi Partisi: 1,1

Gelecek: 0,7

SAADET: 0,7

Memleket Partisi: 0,6

Diğer: 1,1

CUMHUR İTTİFAKI’NA MI, MİLLET İTTİFAKI’NA MI OY VERİRSİNİZ?

Cumhur İttifakı: 32,4

Millet İttifakı: 40,0

İttifaklar dışındaki partilerden biri (HDP, DEVA, TİP vb.): 15,0

İmamoğlu yarışırsa Erdoğan’ı ciddi farkla geçiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışması durumunda ikinci turda Erdoğan’a oy verenlerin oranı %37, Kılıçdaroğlu’na oy verenler %39,6 oldu.

Ancak Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarışması durumunda aradaki farkın açıldığı gözlendi. ‘İmamoğlu’na oy veririm’ diyenler %51,2 iken ‘Erdoğan’a oy veririm’ diyenler %35,9 olarak ölçüldü.

‘Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?’

Ankete katılanların büyük çoğunluğu “Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?” sorusuna ‘hiçbiri’ (%31,6) yanıtını verdi. AKP’nin çözeceğine inananlar %27,5’le hala en yüksek parti durumunda. “CHP çözer” diyenlerse %21, İYİ Parti diyenler %6,1 oranında.

Sorunlar

Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomik kriz olduğunu söyleyen seçmenin çoğunluğu, ülkenin yönetilemediğini ve iktidarın değişmesi gerektiğini belirtiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden vazgeçilip, parlamenter sisteme dönülmesini isteyen seçmen yüzde 61,4 ile büyük çoğunluğu oluşturuyor.

Diken, Duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler