Sosyal Medya

Ekonomi

Torba yasaya sokulan Merkez Bankası detayı ne anlama geliyor?

Yeniçağ Ankara Temsilcisi ve yazar Orhan Uğuroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile ilgili ilginç bir yasa maddesi geleceğini duyurdu. Uğuroğlu,…

Torba yasaya sokulan Merkez Bankası detayı ne anlama geliyor?

Yeniçağ Ankara Temsilcisi ve yazar Orhan Uğuroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile ilgili ilginç bir yasa maddesi geleceğini duyurdu. Uğuroğlu, AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa tekliflerinin bulunduğu torba yasada dikkat çeken bir maddeyi fark etti.

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Uğuroğlu, “Torba Yasayla Merkez Bankası yasasına SÜRPRİZ hüküm ekliyor” bekliyor diyerek “Hayrola @RTErdogan tehdit var mı?” dedi.

Uğuroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“FLAŞ HABER

Torba Yasayla Merkez Bankası yasasına SÜRPRİZ hüküm ekliyor:

“Banka nezdinde bulunan yabancı ülke merkez bankalarına ait para, alacak, mal, hak ve varlıklar HACZEDİLEMEZ üzerlerine İHTİYATİ TEDBİR veya İHTİYATİ HACİZ KONULAMAZ.”

“Haczedilemez, haciz konulamaz”

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Teklifle, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, banka nezdindeki yabancı ülke merkez bankalarına ait para, alacak, mal, hak ve varlıklar haczedilemeyecek, üzerlerine ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz konulamayacak.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve yatırım Sistemi kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklif şu şekilde:

“Madde 1-14/1/1970 tarih ve 2111 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’nun 40’ıncı maddesinin (III) numaralı fıkrana aşağıdaki bent eklenmiştir.

“C) Banka nezdinde bulunan yabancı ülke merkez bankalarına ait para, alacak, mal, hak ve varlıklar haczedilemez, üzerine ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz konulamaz.”

+Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler