Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya’ya ilk yaptırım Almanya’dan: Kuzey Akım 2 boru hattı açılmayacak

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın son eylemleri göz önüne alındığında, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının onaylanmasının devam edemeyeceğini…

Rusya’ya ilk yaptırım Almanya’dan: Kuzey Akım 2 boru hattı açılmayacak

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın son eylemleri göz önüne alındığında, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının onaylanmasının devam edemeyeceğini söyledi.

Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyan boru hattı geçen Eylül ayında tamamlandı, ancak henüz faaliyete geçmedi.  Almanya, Rus doğal gazını taşıyan Kuzey Akım 2 boru hattının tescil sürecini Ukrayna’nın işgali nedeniyle durdurdu.

Scholz, bugün Berlin’de yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı’ndan Federal Ağ Dairesi’nin arz güvenliğine ilişkin hazırladığı raporu geri çekmesini istediğini söyledi. Scholz, “Kulağa teknik bir adım olarak gelebilir, ancak bu boru hattının sertifikalandırılmaması için gerekli olan idari bir adımdır” dedi. Scholz, sertifikalandırma olmadan Kuzey Akım 2 projesinin hayata geçirilemeyeceğine dikkat çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de boru hattının derhal durdurulmasını talep etmişti.

Toplam bin 230 kilometre uzunluğundaki boru hattı projesinin Rus doğal gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya kadar taşıması planlanıyordu. ABD Başkanı Joe Biden da Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik tehdidi nedeniyle Almanya’dan Kuzey Akım 2 projesini durdurmasını talep ediyordu.

BBC Türkçe, DW Türkçe

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler