Sosyal Medya

Ekonomi

Memur-Sen’den zam açıklaması: “Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı”

Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen yetkilileri bugün bir araya geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, bugün Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve sendikaya…

Memur-Sen’den zam açıklaması: “Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı”

Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen yetkilileri bugün bir araya geldi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, bugün Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve sendikaya bağlı temsilcilerle bir saatlik görüşme gerçekleştirdi.

Yıl sonu enflasyonu belirleyici olacak

2023’te memurlara yapılacak zam oranı Aralık ayı enflasyonuna göre belirlenecek. Enflasyon oranı 3 Ocak’ta açıklanacak.

“Asgari ücret kadar iyileştirme olmalı”

Toplantı sonrası açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettiklerini ve asgari ücret kadar iyileştirme yapılması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’ın açıklaması şöyle:

“Sözleşmeli personelin durumuna ilişkin talepleri aktarmış olduk. Memura ek zam talebini dile getirdik. En düşük devlet memuru maaşına dikkat çektik.

Vergi matrahı konusunda kamu çalışanları konusunda huzursuzluğumuz var. Son bir kaç ay kamu görevlileri matrahlarından dolayı aldığı ücreti kaybediyor. Verginin %15′ e sabitlenmesi konusunu aktarmış olduk. Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik.

Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı. Memura enflasyon dışında zam yapmak zaruri hale geldi. Zam için Aralık ayı enflasyon açıklanması bekleniyor. Bakanlık çalışmaların devam ettiğini belirtti. Biz temel konuları paylaştık. Oran olarak bir konuşma olmadı. Asgari ücretin artışını zorunlu kılan nedenlerin aynısının memur için de geçerli olduğunu söyledik. Asgari ücrete iyileştirme sonrası etiketler de değişti. Aynı oran bizim için de geçerli. Biz talebi ilettik.”

Cumhurbaşkanı zam oranı için ne dedi?

Dün Kabine Toplantısı’nın ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için “Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken de sosyal yardım yelpazesini genişletirken de işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyütürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler