Sosyal Medya

Ekonomi

Kabine toplantısı sonrası yeni yap-boz adımları: Elektrik tarifelerinde yeniden düzenleme Kabine değişikliği sinyali

Bugün yapılan Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.  Çok tepki çeken elektrik faturalarında değişim, yeni KGF ve Kabine değişimi…

Kabine toplantısı sonrası yeni yap-boz adımları: Elektrik tarifelerinde yeniden düzenleme Kabine değişikliği sinyali

Bugün yapılan Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.  Çok tepki çeken elektrik faturalarında değişim, yeni KGF ve Kabine değişimi mesajları içinde öne çıkan başlıklar aşağıda:

“Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilowattan 210 kilowata çıkartıyoruz.” dedi.

Yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini kurduğumuz 2018 yılından bu yana 6 bakanımız değişti. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz.” 

“Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık yakında tümüyle kaldırıyoruz.”

“İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteğini KOBİ ve KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için sağladık. Yatırım destek paketi kalkınma planındaki öncelikli sektörlerden başlayarak katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. İhracat destek paketi ise döviz kazandırıcı faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ’lerimize hitap etmektedir. Bu 3 paketle firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz. Amacımız tedarik sürecinde sürekliliği sağlayacak, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayı destekleyecek bir ekonomik destek iklimi oluşturmaktır. Bankaların ve firmalarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bu amacı sağlamaya yönelik gereken tedbirleri alacak.”

“Eğitim verdiğimiz 100 bin vatandaşımızla önemli bir gönüllü gücü oluşturuyoruz. Tıpkı kar yağışının rahmeti ve zahmetinin birlikte tezahür etmesi gibi, Türkiye’nin girdiği kalkınma ve büyüme sürecinde elbette sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Yaşadığımız dönüşüm, değişimin, hedef büyütmenin neticeleridir. Ülkemize kurulan tuzakları aşarken, ayağımıza takılan çelmelerin üzerinden atlarken yaşadığımız sıkıntılar da var.”

“Enflasyondaki yükselişin kamburunu maalesef bir süre taşımak mecburiyetinde kalacağız. Her ayın bir aydan daha iyi olacağı döneme girdik. Yaşanan kur dalgalanmasının önüne bu şekilde geçtik. Ortaya çıkan yüksek enflasyondan, hayat pahalılığından milletimize koruyacak adımları da birer birer atıyoruz.” 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler