Sosyal Medya

Ekonomi

İşverenden hükümete baskı artarken işçiler de bir araya geldi: İşçi temsilcilerinden kritik asgari ücret toplantısı

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında yarın toplanıp asgari ücret görüşmelerinde izlenecek yol haritasını masaya yatıracak. Doğrudan 7…

İşverenden hükümete baskı artarken işçiler de bir araya geldi: İşçi temsilcilerinden kritik asgari ücret toplantısı

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında yarın toplanıp asgari ücret görüşmelerinde izlenecek yol haritasını masaya yatıracak.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç yarın saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki ilk toplantıyla başlayacak.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, bu toplantıdan saatler önce Başkanlar Kurulu’nu toplayacak.

Konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katılacağı toplantıda, sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırılacak.

TÜRK-İŞ, yarınki Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda, konfederasyonun Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’ndaki rakamları, gıda enflasyonundaki oranları ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükünü gündeme getirecek.

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 25 bin TL’yi aştı

Türk-İş, kasım ayında açlık sınırının 7 bin 786 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 25 bin 365 TL’ye yükseldiğini açıkladı. Böylece yoksulluk sınırı bir ayda 1180 TL birden artmış oldu. Açlık sınırı ise asgari ücretin 2 bin 286 TL üzerine çıktı.

TÜRK- İş’e göre, kasımda mutfak enflasyonu yüzde 4,87 oranında arttı. Son 11 ayda yüzde 90,02 oranında artan mutfak enflasyonu, bir önceki yılın kasım ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 137,38’e ulaştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler