Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi’nde ekonomik daralma derinleşiyor

Euro Bölgesi ekonomisinde bugün açıklanan imalat ve hizmet sektörü PMI verileri pandemi sonrası en düşük seviyelere geriledi. Temmuz itibarıyla daralma…

Euro Bölgesi’nde ekonomik daralma derinleşiyor

Euro Bölgesi ekonomisinde bugün açıklanan imalat ve hizmet sektörü PMI verileri pandemi sonrası en düşük seviyelere geriledi.

Temmuz itibarıyla daralma bölgesinde olan Bölge imalat PMI, Ekim’de 46,6’ya gerileyerek Haziran 2020 sonrası en düşük seviyeyi gördü.

Hizmet PMI, Eylül’ün ardından Ekim’de de büyüme eşiği altında kaldı ve 48,2’ye geriledi.

Euro Bölgesi ekonomisindeki düşüşün sertleştiğine dikkat çekilen PMI raporunda imalat tarafında özellikle enerji yoğun sektörlerde düşüşün fazla olduğunu belirtildi. Hizmet sektöründe ise enflasyon ve artan belirsizliğin sektörü zorladığına dikkat çekildi.

Euro Bölgesi ekonomisinde en hızlı daralma Almanya’da

Almanya’da bileşik PMI 44,1’e düşerek pandemi sonrası en zayıf seviyeye indi. İmalat PMI da 45,7 ile salgın sonrası en kötü dönemi yaşadı.

Almanya’da imalat sektöründeki düşüş bölge ülkelerine kıyasla çok daha fazla ve büyüme üzerindeki negatif baskının son çeyrekte artması bekleniyor.

Fransa’da hizmet PMI büyüme eşiği üzerinde fakat imalat ve bileşik PMI düşmeye devam ediyor.

Bölge ekonomisinde enerji sorunu ve enflasyonun her alana yayılması nedeniyle ekonomide önemli kayıp yaşanıyor. Kasım’da da kış şartlarının artması nedeniyle olumsuz görünümün devam etmesi bekleniyor.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler