Sosyal Medya

Döviz

ABD’de tarım dışı istihdam nisanda beklenden güçlü

ABD’de Nisan ayında tarım dışı istihdam 428 bin artarak Bloomberg anketindeki beklenti 380 binin hayli üzerinde geldi. tı. İşsizlik oranı…

ABD’de tarım dışı istihdam nisanda beklenden güçlü

ABD’de Nisan ayında tarım dışı istihdam 428 bin artarak Bloomberg anketindeki beklenti 380 binin hayli üzerinde geldi. tı.

İşsizlik oranı nisanda yüzde 3,6 olurken, ortalama saatlik ücretler bir önceki aya göre yüzde 0,3; bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,5 arttı.

Özel sektörde istihdam artışı 406 bin oldu.

Bloomberg Economics’in yorumuna göre aralık ayına kadar ABD işsizlik oranının yüzde 3’e ve altına inmesi olası.

Powell ne demişti?

Fed Başkanı Powell, FOMC’de 50 baz puan artış kararı ardından yaptığı basın toplantısında ülkedeki istihdam piyasasına ilişkin güçlü olduğunu vurgulamıştı.

Ekonomik faaliyetin ilk çeyrekte gerilemesine rağmen hanehalkı harcamaları ve işletme sabit yatırımlarının hızlı şekilde artmaya devam ettiğini belirten Powell, iş gücü piyasasının ise güçlenmeye devam ettiğini ve son derece sıkı olduğunu eklemişti.

Powell, dikkatleri iş gücü arzındaki kısıtlara çekerek, işverenlerin açık iş pozisyonları doldurmakta zorlandığını ve ücretlerin uzun yıllardan bu yana en hızlı şekilde yükseldiğini eklemişti.

A.ıklanan istihdam verisi Fed’in önümüzdeki iki toplantısında da 50’şer baz puan faiz artışı kararını desteklemekte.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler