Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de işsizlik başvuruları beklenmedik bir şekilde eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi

ABD işsizlik ödeneği başvuruları geçen hafta Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi ve zayıflayan ekonominin ortasında işgücü piyasasındaki…

ABD’de işsizlik başvuruları beklenmedik bir şekilde eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi

ABD işsizlik ödeneği başvuruları geçen hafta Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi ve zayıflayan ekonominin ortasında işgücü piyasasındaki dayanıklılığa işaret etti.

Çalışma Bakanlığı verileri Perşembe günü yaptığı açıklamada, ilk işsizlik başvurularının 10 Aralık’ta sona eren haftada 20.000 azalarak 211.000’e düştüğünü gösterdi. Sayı, Bloomberg anketindeki tüm tahmin 232.000’ün altındaydı.

Bir hafta veya daha uzun süredir işsizlik ödeneği almış kişileri de içeren devam eden talepler, beklentiler doğrultusunda 3 Aralık’ta sona eren haftada 1,67 milyon olarak çok az değişti. Ekonomistler, insanların iş bulmalarının ne kadar zorlaştığını gösterebileceği için bu ölçümü daha yakından izliyorlar.

Veriler, özellikle tatillerde, haftadan haftaya dalgalı olabiliyor. Şükran Günü çevresindeki oynaklığın bir kısmını yumuşatan dört haftalık hareketli ortalama, 3.000 düşüşle yaklaşık 227.000’e düştü.

ABD işgücü piyasası şimdiye kadar, Federal Rezerv’in kalıcı enflasyonu evcilleştirme çabasıyla ekonomiyi soğutmaya yönelik agresif kampanyasına karşı büyük ölçüde dirençli kaldı. Teknoloji ve bankacılık da dahil olmak üzere beyaz yakalı işten çıkarmalara rağmen, işe alım diğer birçok sektörde sağlam kaldı ve işçiler hızlı ücret kazanımlarından yararlanmakta.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler