Sosyal Medya

Döviz

ABD tahvillerinde yeni gerçeğe adaptasyon hızlandı

ABD tahvil piyasalarında satış devam ediyor. 1970’lerin başından bu yana en kötü üç aylık dönemden geçen tahviller bir yanda daha…

ABD tahvillerinde yeni gerçeğe adaptasyon hızlandı

ABD tahvil piyasalarında satış devam ediyor. 1970’lerin başından bu yana en kötü üç aylık dönemden geçen tahviller bir yanda daha agresif bir Fed’e bir yandan da uzayan Ukrayna savaşına adapte olmaya çalışıyor. Yatırımcıların bu yıl için ek Fed faiz artışını tam iki yüzde puanı olarak fiyatlamasıyla iki yıllık getiri cuma günü 15 baz puan artarak %2,29 oldu. New York Fed Başkanı John Williams, faiz artışlarının hızının, gerekirse yüzde yarım puan sıkılaştırma da dahil olmak üzere veriler tarafından yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yatırımcılar, daha yüksek enflasyon ve daha agresif Fed faiz artışları beklentilerini körükleyen yüksek hammadde maliyetleri de dahil olmak üzere Rusya’nın işgali ve izolasyonunun sonuçlarıyla boğuşuyorlar. Petrol, ABD ve Avrupa Birliği’nin Rus yakıtına olan güveni azaltma anlaşması ilan etmesine karşın, AB’nin ham ithalatı yasaklamayı ertelemesi üzerine düştü.

Columbia’nın küresel sabit gelir başkanı Gene Tannuzzo Fed’in enflasyonu kontrol altına alma adımlarının “nihayetinde eğrinin daha agresif bir şekilde tersine çevrilmesine yol açacak olan şey olduğunu, ki bunun oldukça hızlı bir şekilde geldiğini düşünüyoruz,” derken bu durumunsa mutlaka bir resesyon sinyali vermediğini ekliyor.  “Bu Fed’in enflasyona yetişmeye çalıştığı 30 yıldan uzun süredir ilk kez çok farklı bir döngü ve ” diye ekledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi % 0,1 düştü

Euro 1.1004 dolarda çok az değişti.

10 yıllık Hazinelerin getirisi 12 baz puan artarak %2,49’a ulaştı.

Almanya’nın 10 yıllık getirisi dört baz puan yükselerek %0,58’e ulaştı.

İngiltere’nin 10 yıllık getirisi dört baz puan yükselerek %1,69’a ulaştı.

Batı Teksas Ara ham petrolün varili %0,6 düşerek 111,67 dolara geriledi.

Altın vadelileri % 0,4 düşerek onsu 1.960 dolara geriledi.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler