Sosyal Medya

Döviz

ABD enflasyonunda zirveden dönüş beklentisiyle küresel tahviller değer kazandı

Küresel tahviller, yatırımcıların gelecekteki Federal Rezerv faiz oranı artışlarının hızı ve büyüklüğü hakkında ipuçları elde etmek için bugün açıklanacak ABD…

ABD enflasyonunda zirveden dönüş beklentisiyle küresel tahviller değer kazandı

Küresel tahviller, yatırımcıların gelecekteki Federal Rezerv faiz oranı artışlarının hızı ve büyüklüğü hakkında ipuçları elde etmek için bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerine bakmalarıyla ralli yaptı.

10 yıllık İtalyan borcunun getirisi 11 baz puan düşerek %2,89’a gerilerken, 10 yıllık ABD Hazine getirileri 7 baz puan kadar düşerek %2,92’ye geriledi ve bir haftadan kısa bir süre önce ulaştığı üç yılın en yüksek seviyesinden bir düşüş gösterdi.

Yatırımcılar, Fed’in yükselen enflasyonu kontrol altına alma girişimlerinin işe yarayıp yaramadığını ölçmeye yardımcı olmak için çarşamba günü daha sonra açıklanacak olan ABD tüketici fiyat verilerinde fiyat baskılarını hafifletme işaretleri arıyorlar. Analistlerin Bloomberg anketindeki medyan tahmine göre, Tüketici Fiyat Endeksi marttaki %8,5 yıllık seviyesinden nisanda %8,1’e gerileyecek.

Deutsche Bank AG stratejistleri bir notta, “Bugünün raporu, erken okumayı şekillendirmeye yardımcı olacak ve fikir birliğinden çok uzaklaşırsa piyasaları büyük ölçüde hareket ettirme yeteneğine sahip olacak” dedi.

Daha Büyük Hareket

Federal Rezerv yetkilileri, Başkan Jerome Powell’ın haziran ve temmuz aylarında yarım puanlık faiz artışının masada olduğu, ancak yılın ilerleyen dönemlerinde 75 baz puanlık daha büyük bir hareketin de olabileceği mesajını güçlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası’nın şahin söylemi, önümüzdeki haftalarda çevre hükümetlerin borçlarını baskı altına alabilir, ancak Jefferies’teki faiz oranı stratejisti Mohit Kumar’a göre, şu anda daha iyi performans gösteriyor.

ECB Başkanı Christine Lagarde, on yıldan uzun bir süredir ilk faiz oranı artışının, politika yapıcıların net tahvil alımını tamamlamalarından “haftalar” sonra gelebileceğini söyledi. Yatırımcılar Eylül ayına kadar yaklaşık 50 baz puanlık faiz artışı fiyatlıyorlar.

Piyasalar, yarınki İngiltere GSYİH verisi öncesinde Eylül ayına kadar 75 baz puanın biraz altında faiz artırımı fiyatlıyor. Bloomberg Economics, ilk çeyrekte bir toparlanma ve ardından derinleşen bir yaşam maliyeti krizinin ortasında muhtemelen bir daralma bekliyor.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler