Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Nomura, büyük ekonomilerin çoğunun gelecek 12 ayda resesyona girmelerini bekliyor

Japonya’nın en büyük yatırım şirketi Nomura Holdings, sıkılaşan hükümet politikalarının ve artan yaşam maliyetlerinin küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açmamasına…

Nomura, büyük ekonomilerin çoğunun gelecek 12 ayda resesyona girmelerini bekliyor

Japonya’nın en büyük yatırım şirketi Nomura Holdings, sıkılaşan hükümet politikalarının ve artan yaşam maliyetlerinin küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açmamasına bağlı olarak bir çok büyük ekonominin gelecek 12 ayda resesyona gireceklerini savundu.

 

Nomura, ABD ile birlikte Avustralya, Euro Bölgesi, Güney Kore, İngiltere, Japonya ve Kanada’nın gelecek yıl resesyona girmelerini beklediğini ortaya koydu.

Merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alma kredibilitelerini yeniden tesis etmek için para politikasında sıkılaştırma yönündeki adımlarında büyümeyi kurban etme pahasına aşırıya kaçabileceklerini öngören Nomura, merkez bankalarının 2023’te faizleri indirmeye başlayacaklarını da öne sürdü.

Nomura raporunda, “Dünya ekonomisinin senkronize şekilde büyümede yavaşlamaya girme işaretlerinin artması, ülkelerin toparlanma için ihracatta büyümeye artık bel bağlayamayacakları anlamına geliyor ve bizim resesyona girileceğini tahmin etmemizi teşvik ediyor” denildi.

ABD ve Euro Bölgesi ekonomilerinin 2023 yılında yüzde 1 daralacaklarını tahmin eden Nomura, faiz artırımlarının konut sektöründe krizi tetiklemesi halinde Avustralya, Güney Kore ve Kanada’da tahmin edilenden daha derin resesyon riski bulunduğunu vurguladı.

Nomura, Japonya’da ise BOJ’un devam eden destek politikasının etkisiyle daha ılımlı bir resesyon yaşanacağını öngördü.

 

Kaynak:  Foreks Haber

 

 

JP Morgan global PMI:  Global imalat sanayi faaliyeti 22 aylık dipte

 

Petrol, OPEC+ Arz artışları nedeniyle bu yıl ilk aylık düşüşü kaydetti ama sorun bitmiş değil

 

ABD Kişisel Harcamaları ilk çeyrek büyüme verisinde keskin bir şekilde daha düşüğe güncellendi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler