Sosyal Medya

Döviz

Petrol, OPEC+ Arz artışları nedeniyle bu yıl ilk aylık düşüşü kaydetti ama sorun bitmiş değil

Petrol, OPEC+’ın pandemi sırasında düşürdüğü üretimin geri dönüşünü tamamlaması ve ABD ekonomisinin beklenenden daha zayıf bir zeminde olduğuna dair işaretlerin…

Petrol, OPEC+ Arz artışları nedeniyle bu yıl ilk aylık düşüşü kaydetti ama sorun bitmiş değil

Petrol, OPEC+’ın pandemi sırasında düşürdüğü üretimin geri dönüşünü tamamlaması ve ABD ekonomisinin beklenenden daha zayıf bir zeminde olduğuna dair işaretlerin ortaya çıkmasıyla kasım ayından bu yana ilk aylık düşüşünü kaydetti.

West Texas Intermediate, perşembe günü varil başına 106 doların altına inerek aylık %7,8’lik bir düşüş kaydetti. OPEC+, ağustos ayı için arzda bir artış sağladı, ancak odak noktası, mevcut anlaşma sona erdikten sonra yedek üretim kapasitesine sahip üyelerin ne kadar pompalayacağına dönüyor. Başkan Biden, Suudi Arabistan’a doğrudan sormak yerine önümüzdeki ay Körfez İşbirliği Konseyi forumunda daha fazla çıktı talep edeceğini söyledi.

Fiyatlar, ABD tüketici harcamalarının bu yıl ilk kez mayıs ayında düştüğünü ve önceki ayların daha düşük revize edildiğini gösteren bir raporun ardından perşembe günü de baskı altında kaldı.

Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Ed Moya, “Bir dizi ABD verisi, durgunluk risklerinin artmaya devam ettiği gösterdi. Benzin kullanımı berberinde düştüğü için talep görünümü kötüleşiyor olabilir,” dedi. ABD’de perakende fiyatları rekor seviyelere yaklaşıyor.

ABD benzin talebi, en yoğun sürüş sezonuna sadece üç hafta kala yumuşama belirtileri gösteriyor. Bu, perakende benzin fiyatlarının ayın başlarında ulusal rekor seviyelere ulaşmasının ardından geldi. Veriler, bir raporun, gaz fiyatları arttıkça bu yaz daha az Amerikalının karayolu seyahati planladığını gösterdikten bir gün sonra yayınlandı.

Citigroup’un küresel emtia araştırma başkanı Ed Morse, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, daha yüksek bir talep artış oranına sahip olduğumuz yılın başından bu yana talep durdu. Yüksek fiyatlar nedeniyle dünyanın geri kalanında da durum benzer,” dedi.

Yükselen benzin fiyatları, OPEC + ‘yı üretimi artırmak için lobi yapan ve aynı zamanda sıkı fiziksel piyasayı desteklemek için stratejik rezervden yararlanan Biden için siyasi bir sorun haline geldi. Biden, Suudi Arabistan’a yapacağı ziyarette, , Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’dan 16 Temmuz toplantısında doğrudan enerji üretimini artırmasını istemek yerine Basra Körfezi bölgesindeki Amerikalı müttefiklerden üretimi artırmalarını isteyeceğini söyledi.

Son günlerde vadeli işlemler bu yılın ilk aylık düşüşüne yol açsa bile, daha hızlı kullanılabilir fiziksel variller için primler, Libya’dan Ekvador’a kadar olan kesintilerin ortasında muazzam primler getiriyor.

Küresel ekonomik toparlanma, şubat ayı sonlarında Rusya Ukrayna’yı işgal ettikten sonra bu yıl hala% 45 daha yüksek. Cushing, Oklahoma’daki kilit depolama merkezindeki ABD ham petrol stokları, rafinerilerin mümkün olduğunca fazla yakıt üretmesi rağmen kritik derecede düşük seviyelere ulaşırken, denizaşırı ülkelerden gelen varillerin çekilmesi güçlü kalmaya devam ediyor.

Shell Plc İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden çarşamba günü Singapur’da yaptığı açıklamada, petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz arzının sıkılaştırılmasının küresel bir enerji sıkışıklığını şiddetlendirdiği için dünyanın “çalkantılı bir döneme” doğru gittiğini söyledi. “Yedek kapasite çok düşük, talep hala toparlanıyor” dedi.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler