Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Medvedev’den Kuzey Akım 2 iptali ardından Avrupa’ya gaz tehdidi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini önlemek ve işgalin genişlemesini engellemek için Batılı ülkelerden yaptırım kararları açıklandıkça, Kremlin’in tepkileri de oryaya çıkmaya başladı. …

Medvedev’den Kuzey Akım 2 iptali ardından Avrupa’ya gaz tehdidi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini önlemek ve işgalin genişlemesini engellemek için Batılı ülkelerden yaptırım kararları açıklandıkça, Kremlin’in tepkileri de oryaya çıkmaya başladı.  Sıcak savaş senaryosu bir yana, karşılıklı açıklamalar oluşan gerginliğin iki tarafın ekonomilerine ve tabi dünya ekonomisine ne ölçüde zarar vereceğinin de çerçevesini çiziyor.

Bugün ilk önemli ve etkili olacak yaptırım kararı Almanya’dan geldi. Almanya Başbakanı Scholz, Rus gazını Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını verdi. Kuzey Akım 2 projesiyle yıllık 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya sevk edilmesi hedefleniyordu.

AB’de Rusya tahvillerine işlem yasağı masada

Avrupa Birliği (AB), Rusya devlet tahvillerine işlem yasağı getirilmesini görüşüyor. AB yaptırım konusunda hem fikir ancak masadaki seçenekler değerlendirilme aşamasında anlaşılan. AB ülke temsilcilerin bugün tekrar bir araya gelecekler. .

Almanya’nın yaptırımına Medvedev’den sert ve tehdit içeren cevap  

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Kuzey Akımı 2’nin sertifika sürecinin durdurulması yaptırımı için “Avrupalıların doğal gaza 2.000 euro ödeyeceği yeni dünyaya hoş geldiniz” dedi. Bu da doğalgazının %35’i için Rusya’ya bağımlı olan Avrupa’ya Rusya’nın doğalgaz akışını kesebileceği anlamına geliyor. Bu durumda AB ülke leri   spot piyasadan çok daha pahalıya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler