Sosyal Medya

Döviz

‘Türkiye’ye Körfez ülkelerinden çok büyük para akışı başladı’ iddiası

Fatih Altaylı, AK Parti’de ‘önemli görevler üstlenmiş’ bir ismin kendisine, “Seçime kadar Türkiye’ye çok büyük miktarda para sokacaklarını düşünüyorlar ve…

‘Türkiye’ye Körfez ülkelerinden çok büyük para akışı başladı’ iddiası

Fatih Altaylı, AK Parti’de ‘önemli görevler üstlenmiş’ bir ismin kendisine, “Seçime kadar Türkiye’ye çok büyük miktarda para sokacaklarını düşünüyorlar ve bunun bir kısmı geldi bile” dediğini aktardı.

Hayat pahalılığı ve enflasyon her geçen artarken, AK Parti’nin aradığı ekonomik desteği Körfez ülkelerinden sağlamaya başladığı öne sürüldü. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Abdullah Gül’ün ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık günlerinde AK Parti içinde önemli görevler üstlenmiş daha sonra siyaset ile bağını koparmış ama iktidar ile hâlâ yakın bir isim” olarak tanımladığı kişiyle yaptığı sohbeti köşesine taşıdı.

Söz konusu ismin, özellikle enflasyon kaynaklı hayat pahalılığının AK Parti ve Cumhurbaşkanı’nı çok yıprattığını ancak Tayyip Erdoğan’ın ‘her an şapkadan tavşan çıkarabileceğini’ söylediğini belirten Altaylı, “Neymiş o tavşan?” sorusuna aldığı yanıtı şöyle aktardı:

“Milyarlarca dolarlık körfez ağırlıklı kaynak” yanıtını verdi.

Anlamadım.

“Seçime kadar Türkiye’ye çok büyük miktarlarda para sokacaklarını düşünüyorlar ve bunun bir kısmı geldi bile. Dahası da gelecek” dedi.

“Kim veriyor bu parayı” diye sordum.

Büyük bölümü Körfez’den, bir kısmı Uzakdoğu’dan, belki pek azı da Kuzey’den diye konuşuluyor. Ama çoğu İslam coğrafyasından.”

“Peki kim veriyor” diye ısrar ettim.

“O kadarını bilemem ama geliyor” dedi.

“Kaydi para olmalı. Bir yerde izi bulunur” dedim.

“Nakdi para. Görenlerle konuştum” diye ısrar etti.

Duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler