Sosyal Medya

Borsa

Yapı Kredi Yatırım:  Piyasalarda taktik ralli bekliyoruz

Küresel piyasalarda kısa soluklu toparlanma bekleniyor

Yapı Kredi Yatırım:  Piyasalarda taktik ralli bekliyoruz

Yılbaşından bu yana küresel risk barometresi olarak da izlenebilen S&P 500 endeksi %-23, MSCI Dünya endeksi %-25 ve MSCI EM endeksi %-30 değişim gösterdi. Aynı dönemde MSCI Türkiye endeksi ise dolar bazında %+37 değişim gösterdi.

  • 2021 yılında MSCI Türkiye endeksi dolar bazında %31 gerilerken, MSCI EM %-5 , MSCI Dünya %+20 ve S&P 500 %+27 değişim göstermişti.

 

Jeopolitik endişeler, şahinleşen merkez bankaları, likidite endişeleri, yüksek enflasyon ve resesyonkorkuları 2022 yılında portföy akımlarını olumsuz etkiledi.

  • IIF verilerine göre bu yılın başında görülen çıkış eğilimi Eylül ayında da devam etti ve gelişmekte olan ülkelerden 2.9 milyar $ portföyçıkışı gerçekleşti.
  • Hisse senetlerinde 8.9 milyar $ çıkış, bono piyasalarında ise 6 milyar $ giriş yaşandı. Çin hisse senetlerinde 0.7 milyar $ çıkış, bono piyasalarında ise 1.4 milyar dolar çıkış yaşandı.

Küresel piyasalarda Ekim ayında dip var, ya sonrası?

Daha önceki raporlarımızda, Eylül sonu/Ekim başında piyasalarda küresel bir riskten kaçış hareketinin başlamasını ve Haziran ayındaki dip seviyeleri test etmesini beklediğimizi belirtmiştik. Bu beklentimiz gerçekleşti ve şimdi görüşümüzün ikinci kısmına yönelik, yani Ekim ayında dip seviyelerin görülmesi ve ardından Haziran-Ağustos’ta gördüklerimize benzer bir karşı trend rallisi beklentimiz devam ediyor.

  • Böylece, her ne kadar kısa vadede aşağı yönlü test etme olasılığı mevcut olsa da, küresel risk varlıkları için taktiksel duruşumuzu düşüşten yükselişe çevirdik. USD bazında yıldız oyuncular arasında yer alan Türk hisse senetleri için taktiksel duruşumuz yükseliş yönünde olmaya devam ediyor. Ayrıca, küresel tahvil faizlerinin tepe yaptığını ve dolayısıyla küresel tahvillerde ve Türk YP cinsinden tahvillerde alım fırsatlarının olduğunu düşünüyoruz.

Türk hisse senetlerine ilişkin Model Portföyümüz 31. sayfada.

  • Emtialar son iki yıldır en beğendiğimiz varlık sınıfı olmasına rağmen, Ekim ayında piyasalardaki dip oluşumu beklentimiz doğru çıkarsa, teknoloji hisseleri ve madencilerin yıl sonu rallisine liderlik etmesini bekleriz.
  • S&P 500’de (küresel risk barometresi olarak izlediğimiz) yakın zamanda yeni bir düşüş dalgasının başlayacağını ve bir önceki düşüşün diplerini test edeceğini düşünüyorduk. Yılbaşından bu yana paylaştığımız görüşlerimizi koruyoruz: Gelişmiş piyasalarda ayı piyasasındayız, bu nedenle şimdi beklediğimiz ve yaklaşık yıl sonuna kadar devam etmesini beklediğimiz karşı trend rallisi konusunda taktiksel ve fırsatçı kalırken yıl sonuna doğru tekrar satış yapılması görüşündeyiz.

 

  • Gelişmekte olan piyasalarda ise seçici alım yönünde olunması gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz.

 

 

Yapı Kredi Makro Düşünceler raporundan alıntıdır

Yazarlar:  Murat Berk ve Yeşim Sarışen

 

Raporun tamamını okumak için tıklayın

 

FÖŞ ve Erda Gerçek’le piyasalarda GERÇEK

 

Ziraat Yatırım’dan 3. Çeyrek Kar Tahminleri…

 

Borsayı ‘Bıyıklı Yabancı’ mı düşürdü?

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler