Sosyal Medya

Borsa

İş Yatırım:  1Ç   kar beklentisi güçlü hisseler

  Finans Şirketleri   Araştırma kapsamındaki bankalarımızdan 2022’nin ilk çeyreğinde yıllk olarak %291’lik bir kar artışı bekliyoruz. Yakın zamanda revize…

İş Yatırım:  1Ç   kar beklentisi güçlü hisseler

 

Finans Şirketleri

 

Araştırma kapsamındaki bankalarımızdan 2022’nin ilk çeyreğinde yıllk olarak %291’lik bir kar artışı bekliyoruz. Yakın zamanda revize ettiğimiz 2022 yılı kar tahminlerimize göre bankalarımız bu sene yıllık olarak %100’ün üzerinde net kar artışı sağlayacaklar. İlk çeyrek karlılığını arttıran en önemli faktör hem TL hem de FX kredilerde genişleyen spredler ve bunun yanında giderek katkısı artan TÜFEX menkul kıymet gelirleri. Bu etkenlerle ilk çeyrek marjının 2021 ortalamasına göre brüt bazda 150 baz puan genişlemesini bekliyoruz. Risk maliyetleri kur etkisi ve bir miktar takibe atılan kredilerle genişlese de bunun önemli bir kısmı hedging pozisyonları ile telafi ediliyor.

 

Hedging karlarının yazıldığı trading gelirlerinde ayrıca döviz alım satım karları da önemli bir artış göstermiş durumda. İlk çeyrekte net kar artışı anlamında Garanti Bankası, TSKB ve Vakıfbank ön plana çıksa da diğer bankalarımız da net karlarını çeyreklik olarak %50 üzerinde arttırıyorlar . Bankalarımız için hızlanan karlılık momentumunun 2022 yılında da artarak devam etmesini öngörüyoruz.

 

Finans Dışı Şirketler

 

Devam eden arz sıkıntıları maliyetlerin fiyatlara yansıtılmasını kolaylaştırıyor

TL’de yıllık bazda yüksek değer kaybı, şirketlerin devam eden arz sıkıntıları nedeniyle yaşanan maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtabilmesi sayesinde, ilk çeyrekte finans dışı şirketlerde güçlü kar artışları beklemekteyiz. Türk Hava Yolları (THYAO.IS), Tüpraş (TUPRS.IS), Şişecam (SISE.IS), Kardemir (KRDMD.IS), Erdemir (EREGL.IS) ve Doğuş Oto (DOAS.IS) yıllık bazda FAVÖK ve net kar artışı anlamında ön plana çıkan şirketler.

 

 

Dr. Artunç Kocabalkan – Atilla Yeşilada:  Konutsuz kal,  Hissesiz kalma

 

Vakıf Yatırım’dan  yeni hisse önerileri

 

Hisse senetlerinde kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlıyor

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler