Sosyal Medya

Borsa

Vakıf Yatırım’dan  yeni hisse önerileri

1Ç22’de bankaların karlılıklarındaki güçlü görünümün devam etmesini bekliyoruz 1Ç22’de araştırma kapsamımızda bulunan bankaların toplam net karında, bir önceki çeyreğe göre…

Vakıf Yatırım’dan  yeni hisse önerileri

1Ç22’de bankaların karlılıklarındaki güçlü görünümün devam etmesini bekliyoruz

1Ç22’de araştırma kapsamımızda bulunan bankaların toplam net karında, bir önceki çeyreğe göre %59,7,  yıllık bazda ise %297,0 artış öngörüyoruz. Temel olarak 1Ç’de bankaların net faiz marjında olumlu seyrin  devam etmesinin yanı sıra komisyon gelirlerindeki iyileşmenin dikkat çekeceğini, karşılık giderlerinde ise bir  önceki çeyreğe göre beklediğimiz gerilemenin, net karı olumlu etkileyeceğini tahmin ediyoruz. Diğer yandan, yükselen enflasyonla birlikte araştırma kapsamımızda bulunan bankaların faaliyet giderlerinde  ortalama yıllık bazda %56,9 artış olacağını öngörüyoruz.

Araştırma kapsamımızda bulunan mevduat bankaları arasında, ilk çeyrekte Garanti Bankası’nın çeyreksel  bazda %101,9 yükseliş ile net karını en fazla artıran banka olacağını düşünüyoruz. Ayrıca swap dahil net faiz marjında çeyreksel 35 bp artış öngördüğümüz Yapı Kredi Bankası’nın net karının ise, bir önceki çeyreğe göre %64,0 oranında yükseleceğini tahmin ediyoruz.

2022 ilk çeyrekte araştırma kapsamımızda bulunan bankaların toplam kredi hacminde bir önceki çeyreğe göre %10,9 büyüme beklerken, toplam mevduat hacminde ise %11,3 artış olacağını öngörüyoruz. BDDK verilerine göre, 1Ç’de TL tarafta gerçekleşen güçlü kredi büyümesinde ticari krediler segmentinin itici güç olduğu gözlemlenirken, mevduat kompozisyonunda ise kur korumalı mevduat sisteminin etkisi ile bankaların YP mevduatlarında azalma, TL tarafta ise güçlü artış görülmektedir.

 

Holdingler, GYO ve demir-çelik şirketleri net kar büyümesinde önde olacak

Takip listemizde yer alan holdinglerin (SAHOL-KCHOL) finans tarafındaki iştirakleri kaynaklı olarak net kar  büyümesinde bu çeyrekte öne çıkmasını bekliyoruz. GYO şirketlerinin (EKGYO-TRGYO-ISGYO) operasyonel performans artışı ile bu çeyrekte güçlü finansallar açıklamasını beklerken, demir-çelik şirketlerinin (KRDMD[1]EREGL) ürün fiyatlarına bağlı olarak bu çeyrekte de güçlü net kar büyümesi kaydedeceğini öngörüyoruz.

Enflasyonist ortamın etkisiyle gıda perakende şirketlerinin (BIMAS-BIZIM-MGROS), azalan satış hacimlerine karşılık artan fiyatlar, TL’deki değer kaybı ve ihracatın desteğiyle otomotiv şirketlerinin (DOAS-TOASO[1]FROTO) tatminkar ilk çeyrek sonuçları açıklamasını bekliyoruz.

Bu şirketlere ek olarak, bu çeyrekte satış hacmi ve fiyat artışlarının etkisiyle SISE’nin hem operasyonel hem de net karlılık performansının güçlü gelmesini bekliyoruz. İçeride elektrik fiyatlarının seyri ve yurt dışı faaliyetlerinin katkısıyla AKSEN, ihracat performansı ile AKCNS ve havacılık sektöründe zayıf sezona karşılık THYAO tarafında yine pozitif finansallar öngörüyoruz.

 

Hisse senetlerinde kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlıyor

 

RAPOR: ‘Öne Çıkan Banka Hisseleri ve Riskler…’

 

Deniz Yatırım’dan taze hisse önerileri

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler