Sosyal Medya

Borsa

Hisse senetlerinde kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlıyor

1Ç22 kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlayacak: 1Ç22 Türk Traktör ile kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlayacak ve 10 Mayıs’a kadar sürecek.…

Hisse senetlerinde kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlıyor

1Ç22 kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlayacak: 1Ç22 Türk Traktör ile kârlılık sezonu 21 Nisan’da başlayacak ve 10 Mayıs’a kadar sürecek. Tahminlerimize göre, bankalar 1Ç22’de hisse başına kâr olarak yıllık %304 artış gösterecek. Banka dışı kuruluşlara gelince, hisse başına kârın yıllık %87 artmasını tahmin ediyoruz. Devam eden ekonomik toparlanma, yüksek enflasyon ve TL değer kaybı nedeniyle FAVÖK ise yıllık %88 artacaktır. Genel olarak, kapsadığımız Türk hisse senetlerinin hisse başına kâr bazında yıllık %151 büyüme kaydetmesini bekliyoruz.

Bankalar: Düşük karşılık giderleriyle net gelir artacak:

Kapsamımızdaki bankaların 1Ç22 için toplam 35,9 milyar TL net gelir rapor etmesini bekliyoruz. Bu miktar bir önceki aya göre %61 ve yıllık %304 artış demek. Swap ayarlı net faiz marjının, kapsamımızdaki bankalar için (Halkbank hariç) daha yüksek TÜFE geliri ve daha düşük takas maliyetleri ile birlikte ortalama olarak hisse başına 43 puan artması bekleniyor. Kredi ve mevduat büyümesi geçen yılın aynı dönemine göre çeyrek başına %12 civarında gerçekleşiyor. Ücret gelirinin çeyrek bazında %11, yıllık bazda ise %55 artacağını tahmin ediyoruz. Garanti, TSKB ve Vakıfbank’ın ilk çeyrekte en yüksek kâr büyümesini rapor etmesini bekliyoruz.

Banka dışı: 1Ç22 için yıllık hisse başına kârda %87 artış

Kapsadığımız bankalar dışında, FAVÖK’ün yıllık bazda %88, Net kârın ise %87 artmasını bekliyoruz. Devam eden ekonomik toparlanmanın yanı sıra TL değer kaybının ve yüksek enflasyonun Türk şirketlerinin 1Ç22 operasyonel kârlarını artırması muhtemel. Aynı zamanda Türk Lirası’nın ilk çeyrekte dolar karşısında %13 değer kaybettiği düşünüldüğünde, döviz kayıpları şirketler için hayli zarar verici hale geliyor.

Nispeten güçlü performans gösterenler: Çip krizinden kaynaklanan zayıf satış hacimlerine rağmen Doğuş güçlü kazançlar rapor etmeye devam edecek. Gıda perakendecileri, özellikle Bim ve Şok, yüksek gıda enflasyonuna bağlı olarak güçlü kazançlar bildirecek. Holdinglerden ise (Koç Holding ve Sabancı Holding) bankacılık operasyonlarının gücü ve diğer faktörler nedeniyle güçlü sonuçlar bekliyoruz.

Zayıf bir 4Ç’nin ardından, Arçelik‘in hem Türkiye’de hem de yurtdışındaki fiyat artışlarının etkisiyle iyileşme göstereceğini tahmin ediyoruz. Alarko‘nun kârlılığının elektrik fiyatlarındaki artışla birlikte yükselmesini bekliyoruz. Uzun FX pozisyonları Şişecam‘ın önemli ölçüde kâr artışı kaydetmesine yardımcı olacaktır. Son olarak Kordsa‘nın artan talep nedeniyle güçlü bir büyüme kaydetmesini bekliyoruz

Nispeten zayıf performans gösterenler: Pegasus ve TAV Havalimanları kış aylarında artan Kovid vakaları nedeniyle zarar gördü. Telekom ve Ülker döviz zararları nedeniyle daha zayıf kârlılık rapor edecektir. Son olarak Anadolu Efes Ukrayna’daki envanter kayıpları nedeniyle zarar gösterebilir.

 

UNLU & Co Research

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler