Sosyal Medya

Raporlar

OYAK Yatırım – 3Ç21 Finansallarına İlişkin Beklentiler

Takip ettiğimiz bankaların toplam net karının 3Ç21’de çeyreklik bazda yüzde 18, yıllık bazda yüzde 37 artmasını bekliyoruz. Çeyreklik bazda en…

OYAK Yatırım – 3Ç21 Finansallarına İlişkin Beklentiler

Takip ettiğimiz bankaların toplam net karının 3Ç21’de çeyreklik bazda yüzde 18, yıllık bazda yüzde 37 artmasını bekliyoruz. Çeyreklik bazda en yüksek kar büyümesinin Akbank ve Yapı Kredi’den gelmesini bekliyoruz. Garanti Bankası ve TSKB’nin yataya yakın fakat güçlü net kar açıklayacağını tahmin ediyoruz. Halkbank ve Vakıfbank’ta çeyreklik iyileşmeler olsa da net karın zayıf kalacağını düşünüyoruz.

Bankacılık sektöründe bu çeyreğin öne çıkan gelişmeleri;

i) özel bankaların TL kredilerinde hızlanan çeyreklik büyüme ve yeniden fiyatlama,

ii) mevduat maliyetlerinde hafif düşüş ve kredi ve mevduat faizi makasında hafif iyileşme;

iii) swap kullanımında ve maliyetinde artış ve TÜFE varsayımlarında güncellemelerle menkul kıymet getirilerinde artış; iv) ücret-komisyon gelirlerinde iyi performansın devamı; ve

v) özel bankalarda net risk maliyetinin oldukça düşük seviyelerde seyretmeye devam etmesi.

Yolcu sayılarındaki toparlanma havacılık sektörüne olumlu yansırken şirket karlarında ciddi iyileşmeler bekleniyor. Otomotiv ve beyaz eşyada yurt içi satışlar zayıf seyrederken artan hammadde maliyetleri karlılığa olumsuz yansıdı. Gıda/içecek sektöründe hacimler büyüdü ancak faaliyet giderlerindeki artış marjlara olumsuz yansıdı. Yeni mağazalar ve enflasyon perakendecilerin karına olumlu katkıda bulundu.

Telekom şirketleri net kullanıcı ve ARPU artışı ile cirolarını büyüttüler. 3. çeyrek bilançosu için olumlu beklentilerimiz olan şirketler şunlardır: Pegasus, TAV Havalimanları, Türk Hava Yolları, Ford Otosan, BİM, Migros, Şok Marketler, ve Türk Telekom.

 

OYAK Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler