Sosyal Medya

Ekonomi

ÜNLÜ & Co’dan Günlük Bülten: ‘Bardağın diğer yarısı…’

Delta varyantının dünya borsaları için risk olduğu kadar fırsat da olabileceğini dün yazmıştık. Varyant düştüğü yeri yaktığı için fırsatlar da doğal olarak eşit dağılmayacaktır. Goldman Sachs,  varyantların ABD’nin ekonomik büyümesi üzerindeki olumsuz etkileri ve FED’in yıl sonunda teşvikleri azaltmaya başlayacak olması nedenleriyle %6.5 olan son çeyrek büyüme beklentisini %5.5’e, 2021 yıl sonu beklentisini %5.7 ile piyasa beklentisi olan %6.2’nin altına indirdi...

ÜNLÜ & Co’dan Günlük Bülten: ‘Bardağın diğer yarısı…’

Delta varyantının dünya borsaları için risk olduğu kadar fırsat da olabileceğini dün yazmıştık. Varyant düştüğü yeri yaktığı için fırsatlar da doğal olarak eşit dağılmayacaktır. Goldman Sachs,  varyantların ABD’nin ekonomik büyümesi üzerindeki olumsuz etkileri ve FED’in yıl sonunda teşvikleri azaltmaya başlayacak olması nedenleriyle %6.5 olan son çeyrek büyüme beklentisini %5.5’e, 2021 yıl sonu beklentisini %5.7 ile piyasa beklentisi olan %6.2’nin altına indirdi. Varyantların ekonomik büyüme için gözle görülür bir tehdit oluşturması bardağın yarısının boş olduğunu gösteriyor.

Varyantlar ekonomide büyümeye tehdit olduğu sürece merkez bankalarının da teşviklerini sürdürecek olması, piyasalar için bardağın dolu tarafını oluşturuyor. 7 aydır yükselen dünya borsaları büyümeye yönelik endişeleri realizasyon sebebi olarak kullanmış, merkez bankalarının varlık alımları ve şirket karları ile rekorlar kırmıştır. Varyantın neden olduğu vaka sayısı ile teşvik beklentileri birlikte artış gösteriyor. Varyantın neden olduğu büyümeye endişeler ilk etapta düşüş getirse de merkez bankalarının teşviklerinin süreceği beklentisi rallinin sürükleyicisi olacaktır.

Global risk alma iştahı TL’yi zayıflattı

Piyasaların risk alma iştahı, Pazartesi günü işçi bayramı nedeniyle tatil olan ABD piyasalarının dün açılmasıyla kaçtı. ABD uzun vadeli tahvil faizleri yükseldi, tarım dışı istihdam verileri sonrasında gerileyen dolar da tepki alımlarıyla yükseldi. Dolar/TL’nin 20 ve 100 günlük ortalaması 8.37’de kesişti. Yurt dışı kaynaklı dolarda yaşanacak yükselişlerde 8.37 direncinin korunmasını bekliyoruz. 8.2860 ise yeniden destek seviyesi halini almıştır.

Zor kazanıp, kolay veriyoruz

Mart ayından bu yana kırılamayan 1468 direncini destek haline getirdikten sonra bu destek seviyesinde tutunamadık. Bugün 1452-1457 aralığında dünkü düşüşün ardından dengelenme ve tepki alımlarının gelmesini bekliyoruz. Desteğimiz olan 1468 yeniden direncimiz oldu.

Ekim vadeli BIST30 kontratı

Dün seans içi ortalamaların düşmesi ile yükselen trendin kırılması ile sert bir düşüş yaşadık. Ortalamaların 1610’dan geri çekilmeye başlaması ile birlikte artık direnç görevini görmeye başlayacaklardır. Dünkü sert düşüş sonrasında 1598’de bulunan yatay direnç seviyesine tepki yükselişi yaşanmasını, yukarı yönlü tepki satışla karşılanması durumunda 1583-1584’de ana destek seviyesine düşüşün devamını bekliyoruz.

Ekim vadeli Dolar/TL

Dün, 8.4650 desteği Dolar/TL için bir tepki seviyesidir ve bu destek seviyelerinden gelen alımlar ile 8.5610 direncinin kırılması düşen trendi sonlandırabilir demiştik. Dün 8.483 seviyesinden gelen alımlar ile düşen trend ve ortalama kırılması ile tepki hareketi başladı. Bugün 8.592’de olan direncin test edilmesini bekliyoruz.  Kısa vadeli yükselişin devamı için 8.557’nin üzerinde kapanışlar izlenmelidir. Diğer desteğimiz 8.517 iken, diğer direnç seviyemiz 8.6427’dedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler