Sosyal Medya

Döviz

İnfo Yatırım’dan Dolar/TL Teknik Analizi

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde coronavirüs pandemisinde 4. dalga endişesi tüm piyasaları etkiledi. Afrika’da görülen ve Avrupa’ya da sıçrayan Omicron varyantının daha bulaşıcı ve aşılara karşı daha güçlü olduğu bildiriliyor...

İnfo Yatırım’dan Dolar/TL Teknik Analizi

Dolar / TL 12,79 Seviyesinde

Kasım ayında yapılan faiz indirimi ile birlikte Fed’in varlık alım programlarını azaltım hızını 2 katına çıkaracağı ve faiz artırımını 2022 ortalarından 2022 başlarına çekeceği beklentisi ile Dolar / TL geçtiğimiz hafta 13,49 seviyesini test etti.

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde ise coronavirüs pandemisinde 4. dalga endişesi tüm piyasaları etkiledi. Afrika’da görülen ve Avrupa’ya da sıçrayan Omicron varyantının daha bulaşıcı ve aşılara karşı daha güçlü olduğu bildiriliyor. Bu varyant haberi ile Fed’in varlık alım hızını artırmaması ve faiz artırımını 2023’e ertelediği konuşuluyor.

Yurtiçi dinamiklere bağlı olarak Dolar / TL yükselmeye devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan ziyareti sonrasında medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Asla bu konudan taviz vermem" ifadelerini kullanması sonrasında kur yükselmeye devam etti.

Dolar / TL’nin seyri açısından bugün Powell, Yellen ve Lagarde’nin konuşmaları takip edilecek. Veri akışı açısından yoğun olan haftada yarın Türkiye 3Ç21 büyümesi, Çarşamba ADP Tarım Dışı İstihdam, Cuma günü ise Türkiye Kasım ayı TÜFE ve ABD Tarım Dışı İstihdam verileri takip edilecek.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler