Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Yeni Bir Gelişme Yok…’

TCMB’nin düzenlediği 2021 yılının son yatırımcı toplantısı dün gerçekleşti. Merkez Bankası’nın genel değerlendirmelerinde ve mesajlarında bir değişiklik olmadığını gördük. TCMB Kasım ayı faiz kararı açıklamasında 2022’in ilk yarısında enflasyonun belirgin yüksek kalacağını belirtmişti...

Gece Bülteni: ‘Yeni Bir Gelişme Yok…’

TCMB’nin düzenlediği 2021 yılının son yatırımcı toplantısı dün gerçekleşti. Merkez Bankası’nın genel değerlendirmelerinde ve mesajlarında bir değişiklik olmadığını gördük. TCMB Kasım ayı faiz kararı açıklamasında 2022’in ilk yarısında enflasyonun belirgin yüksek kalacağını belirtmişti. Başkan, dün mevcut para politikası duruşunun 2022 yılının ilk yarısındaki birikimli etkilerini izleneceklerini belirtti, faiz indirimi için sınırlı alan kaldığını ve bu alanı büyük ölçüde bitirdiklerini söyledi.

Döviz piyasasında olan fiyatlamanın sağlıksız ve temel dayanağının olmadığı, dövize doğrudan müdahalenin bu nedenle yapıldığı toplantıda belirtildi. Soru-cevap kısmında ağırlıklı olarak kura doğrudan müdahale haricinde likidite sıkılaştırması gibi politikaların masada olup olmadığı soruldu. Başkan dolaylı yollara başvurmayacaklarını, kurun kendi kendiliğine dengelenmesini beklediklerini söyledi. TCMB kurun belli bir seviyede cari açığı fazlaya çevirmesini, kurun bu şekilde dengelenmesini ve 2022’nin son çeyreğinde enflasyonun gerilemesini bekliyor. TCMB’nin faiz indirimleri sonrasında izlemede ve politikasız bir döneme girdiğini söyleyebiliriz. Bugün yurt içinde Kasım ayı enflasyon rakamları yakından izlenecek. Kasım ayında TÜFE aylık artış beklentisi %3.00-3.05 arasında değişirken, aylık TÜFE-C’nin %2.63 artması bekleniyor.

Dolar/TL 13,50’nin üzerinde

TCMB kur 13.50 seviyesindeyken önce sözlü ve sonra doğrudan satış yoluyla yaptığı müdahaleler sonrasında 13,50 seviyesi dün gün boyu korundu. ABD Hazine Bakanı Yellen’de FED Başkanı Powell’dan sonra enflasyonun geçici olarak tanımlanamayacağını açıkladıktan sonra 13.50 seviyesi kırıldı. Bugün önce saat 10:00’da açıklanacak Kasım ayı TÜFE verileri ardından 16:30’da açıklanacak Tarım Dışı İstihdam rakamları yön belirlemede etkili olacak. 13.50 destek, 14.00-14.30 direnç seviyeleri.

BIST100’de yükseliş istikrar kazanıyor

BIST100 FED’in teşvikleri erken çekeceğini açıklamasına, yeni varyantın ortaya çıkmasına rağmen istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Dün Avrupa borsalarında gün içerisinde %2 değer kaybı olmasına karşın BIST100 gün içi eksiye geçmedi. 1906 hedef direncimiz, 1863 destek seviyemizdir.

Aralık vadeli BIST30 kontratı

2030’un üzerinde dengelenme ile birlikte yardımcı indikatörler yeniden yönünü yukarıya döndürüyor. Kırmızı ortalama 2030’a, mavi ortalama ise seans içi yükselen kanal desteğine yükseliyor ve desteklerin kuvvetlenmesini sağlıyor. 2030 üzerinde güçlenmesiyle kısa vadede yükselen kanal direnci olan 2109’a doğru yükseliş bekliyoruz. Yükselen kanal desteği trendin stop-loss seviyesi 1989’dur.

Aralık vadeli Dolar/TL

Yükselen kanal desteği 13.69’dan yükseliyor ve bir önceki zirve seviyesi olan 13.73 ile önemli bir sıkışma  yaşanıyor. Sıkışma yukarı yönde kırılırsa 13.88-14.00-14.10 sıralı dirençlerine, sıkışma aşağı yönde kırılırsa 13.55 ve 13.33 desteklerine yönelecektir. Yukarı yönde kırılma olasılığını yüksek görüyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler