Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Açılış Enflasyon, Kapanış FED Toplantısı…’

Güne saat 10:00’da açıklanacak Ekim ayı enflasyon rakamları ile başlıyoruz.   Foreks’in anketine göre; Ekim ayı TÜFE aylık medyan tahminine göre %2,61 artması, yıllık enflasyonun ise bu aylık artışla birlikte %20,18’e ulaşması bekleniyor...

Gece Bülteni: ‘Açılış Enflasyon, Kapanış FED Toplantısı…’

Güne saat 10:00’da açıklanacak Ekim ayı enflasyon rakamları ile başlıyoruz.   Foreks’in anketine göre; Ekim ayı TÜFE aylık medyan tahminine göre %2,61 artması, yıllık enflasyonun ise bu aylık artışla birlikte %20,18’e ulaşması bekleniyor. Enflasyon bekleyişleri arasında geçmiş aylarda olduğu gibi büyük farklar dikkat çekiyor; TÜFE’de aylık en yüksek ve en düşük artış beklentileri sırasıyla %3,40 ve % 1,50 şeklinde oluşurken, yıllık tahminler %21,00 ve %18,90 arasında oluştu.

TCMB’nin para politikası kararlarında esas aldığı TÜFE-C Endeksi’ne ilişkin tahminler aylık %2,10, yıllık %17,40 artış yönünde oluştu. Aylık bazda beklenti aralığı %1,00 ile %2,70 aralığında  gerçekleşti. TCMB’nin %16 politika faizine göre Ekim ayı enflasyonu beklentiler yönünde gerçekleşirse 418 baz puan negatif reel faiz olacak. Yıl sonu beklentileri TÜFE %19 ve TÜFE-C %17,5 oldu. Enflasyonun piyasa üzerinde etkisinin limitli olmasını bekliyoruz. TÜFE ile fonlama faizi arasında büyük bir fark oluştuğu için TÜFE’nin beklentilerden sapması genel görünümü iyi yada kötü anlamda değiştirmeyecektir.

Akşam kapanış ise saat 21:00’de FED toplantısı ile olacak

FED aynı zamanda bir dönemi de kapatacak. Aylık 15 milyar $ varlık alımı azaltarak 2022’nin ortasında varlık alımını sonlandıracak. FED Başkanı Powell’ın enflasyon değerlendirmesi, diğer gelişmiş merkez bankalarının faiz artırım süreci başlarken FED’in gelecekteki duruşu ile ilgili piyasaya verilecek mesajlar önemli olacak.

Dolar/TL’de destekler çalıştı, baskı kırıldı

Bugün açıklanacak TÜFE-C verisinin TCMB’nin Kasım ayı faiz indirimi beklentilerini oluşturmasını, FED Başkanı Powel’ın açıklamalarının ise dolar endeksini etkilemesini bekleyebiliriz.  Dün trend desteklerinden gelen alımlar ile düzeltme sona erdi, 9,608 direncinin bu kez kırılması durumunda 9.69 ve 9.77 dirençlerine yükseliş başlayabilir.

BIST100’de sınai sektörü yükseliş serisini bozuldu

Bankaların yükseliş serisi sürerken, sınai sektörde beklentileri karşılamayan karlar ve emtia odaklı hisselere gelen satışlarla BIST100’de yükseliş serisi sona erdi. BIST100’ün yorgunluk belirtileri, gün içi 1535 direnç olmak üzere 1516’ya doğru bir destek arayışı başlatabilir.

Aralık vadeli BIST30 kontratı

Pazartesi günü 1686 direnci kırıldı ama dün 1686 seviyesinin üzerinde yükselmekte ve sonrasında tutunmakta zorlandık. Seans içi kısa vadeli ortalamasını kırmış olması zayıflık oluştuğunu gösteriyor. 1658’den yükselen trend ve kırmızı ortalama yükselerek destek olacaktır. 1686 altında kalınması 1658’e doğru bir destek arayışına neden olabilir. 1686 kısa vadede ivmeyi, 1658 ise kısa vadeli kontratların yönünü belirleyecektir.

Aralık vadeli Dolar/TL

Dün, “9.76-9.80 arasında güçlenmesini ve yeniden 9.931 direncine yönelmesini bekliyoruz.” demiştik.   Yükselen kanal desteği ve ortalamalardan gelen alımlar ile 9,9331’e yöneldik. Bugün yükselen kanal desteğimiz 9,80’den yükseliyor, direnç olarak 9,9331’i takip ediyoruz. Diğer direncimiz 10.14 seviyesidir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler