Sosyal Medya

Genel

Tahvil Kralı zayıf dolar ve emtia rallisinin sürmesini bekliyor

Milyarder yatırımcı Jeff Gundlach, doların düşüşü konusunda uyardı. Ayrıca, inatçı bir enflasyon öngörüyor ve yakın tarihli bir CNBC röportajında ​​Bitcoin’in…

Tahvil Kralı zayıf dolar ve emtia rallisinin sürmesini bekliyor

Milyarder yatırımcı Jeff Gundlach, doların düşüşü konusunda uyardı. Ayrıca, inatçı bir enflasyon öngörüyor ve yakın tarihli bir CNBC röportajında ​​Bitcoin’in düşebileceğini öne sürdü.

Takma adı “Tahvil Kralı” olan DoubleLine Capital patronu emtiaların ve yükselen piyasaların çığırtkanlığını yaptı ve Federal Rezerv’in ekonomik desteğini azaltması öncesinde hisse senedi yatırımcılarını uyardı.

İşte Gundlach’ın röportajdan en iyi 8 alıntısı:

“Sürekli yüksek enflasyon olacağı neredeyse kesin. Enflasyonun 2022’de herhangi bir zamanda %4’ün altına düşeceğini düşünmüyoruz.” – Gundlach, ücretler üzerindeki yukarı yönlü baskıyı ve artan konut maliyetini, daha fazla enflasyonun temel itici güçleri olarak gösterdi.

“Bugün sahip olduğumuz negatif faiz oranları hiç çekici değil. Ancak hisse senetlerinin devlet tahvillerine karşı hala aşırı değerli olmadığı fikrini destekliyorlar.”

“Fed’in daralmaya başlamasıyla durum Temmuz ayına göre biraz daha ihtiyatlı bir durum haline geliyor.” – Gundlach şu anda hisse senetlerini elinde tutmak konusunda rahat olduğunu belirtti.

“Hükümetin trilyonlarca dolarlık mali desteği son zamanlardaki tüm ekonomik ilerlememizden sorumlu. Teşvik olmadan ve mali destekle rahatlayan tüketiciler olmadan, gerçekten ekonomik büyümemiz olmadı. ”

“Dolar düşecek.” – Gundlach, genişleyen bütçe ile ticaret açıkları ve negatif dolar eğilimi arasındaki güçlü tarihsel korelasyonun altını çizdi.

“Doğru koşullar altında, yükselen piyasaların ABD’den yüzde 100 puan daha iyi performans göstereceğine inanmak aptallık değil. Birkaç yıllık bir zaman diliminde bunun olmasını bekliyoruz.” – Gundlach, Shiller CAPE oranını kullanarak gelişmekte olan piyasaların S&P 500’ün yarısından daha ucuz olduğunu kaydetti.

“Emtialar inanılmaz derecede güçlü. Ancak herhangi bir düzeltmeleri olmadığı için, onlara çılgınca bir yükseliş öngörüsündeyim. S&P 500’e kıyasla uzun vadede hala oldukça ucuzlar. Devran döndüğünde emtiaların birkaç yüz puan daha iyi performans gösterebileceğine inanmak mantıklı.” Gundlach, yatırımcıların portföylerinin %30 ila %35’ini emtialara ve gayrimenkul ve altın gibi diğer fiziksel varlıklara koymalarını öneriyor.

“Bitcoin grafiği bugün Temmuz ayında olduğundan daha korkutucu. 60.000 $ artı bir çift tepe yaptık, temelde bir patlama yaşadık. Gerçekten bu hafta pek çok şeyin en tepede olduğunu düşünüyorum: tahvil getirileri, Bitcoin, hatta petrol bile. Son birkaç hafta içinde işinize yarayan her şeyin düşme zamanı yakın görünüyor.”

 

Finance.yahoo.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler