Sosyal Medya

Ekonomi

Piyasalarda İkilem, Bitcoin Artmaya Çalışırken, Güvenli Liman Talebi Dolar Endeksini Yükseltiyor

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu...

Piyasalarda İkilem, Bitcoin Artmaya Çalışırken, Güvenli Liman Talebi Dolar Endeksini Yükseltiyor

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü haftanın ilk gününde kripto para piyasaları ile ilgili değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi;

“Yeni haftaya satıcılı seyirle başlayan kripto paralar yurtdışındaki olumlu havadan etkilenmeye çalışıyor. ABD ana endekslerin bir miktar toparlanması riskli varlık iştahını artırsa da diğer bir ikilem dolar endeksinin de artıyor oluşu. Yatırımcılar piyasada risk gördükleri zaman dolar varlıklarına yönelir ve güvenli liman talebi oluşur. Bitcoin 60.000$ gerisinde oluşan bu ikilem fiyat yönüyle risk oluştururken, 53.000-60.000$ aralığındaki yatay seyir devam ediyor. Zincir verilerinde ise henüz yükselişi tetikleyebilecek bir ivme görülmedi fakat yüksek montanlı düşüşlerin önüne geçebilecek spot bitcoin alımları irili ufaklı hesaplar tarafından yapıldığını görüyoruz. Sakin  başladığımız haftada Bitcoin 57.000$ seviyelerine tutunamaması halinde 53.000$ bölgesine kadar düşüşü yatay çerçevede izleyebiliriz. El Salvador Bitcoin’e dayalı dünyanın ilk tahvili ihraç etmeye ve 1 milyar dolarlık bu yatırımın yarısını jeotermal enerjiden madencilik yapma altyapı çalışmalarına yönlendirecek. ETF’lere gelen talep sonrası tahvil ihracı talebine uluslararası hangi kuruluşların yatırım yapacağı önemli bir nokta olacak.”

 

Huobi Global Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Huobi Global

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler