Sosyal Medya

Genel

Çin termal enerji fiyatlamasını serbestleştirme kararı aldı

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yaşanmakta olan enerji krizi ile başa çıkabilmek için termal enerji fiyatlamasını serbestleştirme kararı aldı.…

Çin termal enerji fiyatlamasını serbestleştirme kararı aldı

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yaşanmakta olan enerji krizi ile başa çıkabilmek için termal enerji fiyatlamasını serbestleştirme kararı aldı.

Komisyon yaptığı açıklamada, kömürden gerçekleştirilen enerji üretimi için fiyatlamanın tamamen serbestleştirileceğini belirtirken, ticari ve sanayi amaçlı enerji kullanıcıların ihtiyaç duydukları enerjisi piyasadan almaları gerekeceğini vurguladı.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu açıklamasında, kömürün yakıt olarak kullanılması ile elde edilen elektriğin yüzde 100’ünün fiyatlamasının piyasada yapılacağını vurguladı, ancak bunun ne zaman başlayacağı konusunda bir takvim vermedi. Çin’de şu anda kömürden elde edilen elektriğin yüzde 70’i için fiyat piyasada belirleniyor.

Komisyon ayrıca, ticari ve sanayi üretimi amaçlı olarak enerji  kullananların, ihtiyaçları olan elektriği doğrudan piyasadan almaları  gerekeceğini ifade etti. Şu anda bu tür kullanıcıların sadece yüzde 44’ü elektriği piyasadan satın alıyorlar. Geri kalanlar ise sabit bir fiyat  ödüyorlar.

Çin Devlet Konseyi Cuma günü yaptığı açıklamada, kömür yakıtlı enerji santrallerine fiyatı taban seviyelerin yüzde 20’ye varan oranda üzerine  çıkarmalarına imkan vereceğini duyurmuştu.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler