Sosyal Medya

Genel

Bahçeli Soylu’ya sahip çıktı; Peker’den yeni video yolda, Çakıcı’dan gövde gösterisi

Türkiye’de siyaset derin bir krizden geçiyor.  Baş döndürücü hızda gelişen olaylar içinde son bir kaç saat içinde olanlardan satır başları…

Bahçeli Soylu’ya sahip çıktı; Peker’den yeni video yolda, Çakıcı’dan gövde gösterisi

Türkiye’de siyaset derin bir krizden geçiyor.  Baş döndürücü hızda gelişen olaylar içinde son bir kaç saat içinde olanlardan satır başları şu şekilde:

Bahçeli, ‘beka meselesidir’ dediği Soylu’ya sahip çıktı

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize ziyaretini provakasyon olarak değerlendirirken, “İP Başkanı’nın toplumsal huzursuzluğun fitilini tutuşturmak için Rize’ye gitmesi sorumsuzlukla izah edilemez” diyerek inceleme yapılmasını istedi.

Öte yandan son dönemde isim vermeden Sedat Peker’in videoları ile gündeme gelen isimlere dair konuşan Bahçeli, Türkiye’nin dış politikasının ‘başarılarının’ gölgelenmek istenildiğini belirterek, “Asker ve sivil devlet adamlarını itibarsızlaştırma çabaları matuf bir amaca hizmet etmektedir” dedi.

“Konu devletimizin saygınlığı ve bekasıdır” diyen Bahçeli, AKP’deki sessizlik henüz bozulmadan iddiaların odağındaki  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıktı, oğlu Erkam Yıldırım’ın hakkındaki uyuşturucu ticareti iddialarıyla ile gündeme gelen Binali Yıldırım’ın yalnız olmadığını söyledi.

Soylu’dan Bahçeli’ye teşekkür: Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenlere karşı bugünkü tarihi hatırlatması için müteşekkiriz

Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Devlet-i Ebed Müddet’ anlayışının Cumhur İttifakı’nda vücut bulan ruhunu, güçlü iradesiyle bir kez daha ortaya koyan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet Bahçeli’ye, Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenlere karşı bugünkü tarihi hatırlatması için müteşekkiriz.” ifadesini kullandı.

Sedat Peker’den yeni video…

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Kardeşim Atilla Peker, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir.” ifadesini kullandı.

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya yönelik olarak da “Süslü süleyman, saat akşam altıda sana bir hediyem var.” paylaşımını yaptı.

Alaattin Çakıcı da ortaya çıktı: Korkut Eken’e ziyaret

Bahçeli’nin hükümet kanadından Soylu’ya verilen ilk desteği açıklamasının ardından, Alaattin Çakıcı-Korkut Eken ziyareti Twitter’da Çakıcı’nın yakın dostu Üzeyir Çakmaktaş’ın Twitter hesabından paylaştığı görüntüde ortaya çıktı. Emekli asker ve MİT görevlisi Korkut Eken’in Antalya’da yaşadığı evde organize suç çetesi lideri Alaattin Çakıcı tarafından ziyareti; bir destek mesajı ya da bir gövde gösterisi olarak yorumlanabilir.

Çakıcı’nın yakın dostu Üzeyir Çakmaktaş’ın Twitter hesabından paylaştığı görüntüde şunlar yazıldı:

“Korkut Eken Komutanımı Antalya’da yaşadığı mütevazi evinde ziyaret ettik. Bu vatan için yapmış olduğu hizmetleri, kahramanlıkları her takdirin üzerindedir. PKK’ya göz açtırmayan, PKK’ya dünyayı dar eden Özel Kuvvetlerin kurucusudur. Bu yüzden hainlerin hedefidir!..”

Hatırlanacağı üzere, Sedat Peker, YouTube’a yüklediği 7. videoda Korkut Eken’in gazeteci Kutlu Adalı’nın KKTC’de öldürülmesinde rol oynadığını iddia etmişti.

Eken ile Çakıcı daha önce de Mehmet Ağar ve Engin Alan ile birlikte Bodrum’daki Yalıkavak Marina’da da bir araya gelmişti.

Twitter, T24, Ahval

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler