Sosyal Medya

Genel

Turizme ağır darbe: Fransa ve İngiltere’den karantina kararı

Fransa Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu sabah yayınlanacak bir kararla Fransa’ya, Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap…

Turizme ağır darbe:  Fransa ve İngiltere’den karantina kararı

Fransa Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu sabah yayınlanacak bir kararla Fransa’ya, Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan gelen yolcular için 10 gün karantina uygulaması getirilecek. Hafta sonu bu ülkelerden gelecek olan yolculara geçici olarak kolaylık ve iltimas gösterilebileceği de aktarıldı.

 

Yolcuların kararın uygulaması süresince uçuş gerçekleştirecekleri havacılık şirketine Fransa’daki karantina adreslerini beyan etmeler gerekeceği öğrenildi. Karantinaya girecek vatandaşların her gün saat 10 ila 12 arası dışarı çıkma iznine sahip olacağı, diğer zamanlarda yasaklara uymadıkları takdirde bin ila bin 500 avro arası ceza ödeyeceği bildirildi. Böylelikle daha önce 5 ülkenin bulunduğu listeye Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) eklenmiş oldu.

 

BİR TÜRKİYE KARARI DA İNGİLTERE’DEN

 

Corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle uluslararası seyahatlere yönelik kısıtlamalar uygulayan İngiltere hükümeti, bugün Türkiye’yi seyahat listesinde orta riskli gruptan çıkararak, en yüksek riskli grup olan kırmızı listeye aldı. Türkiye’nin yanı sıra Maldivler’in de kırmızı listeye alındığı açıklandı.

 

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kırmızı listedeki ülkelerin “en aşırı durumlar dışında ziyaret edilmemesi gereken ülkeler” olduğunu ifade etti.

 

Hükümetin belirlediği “kırmızı liste” kurallarına göre, bu ülkelerden İngiltere’ye gelen yolcuların 10 gün boyunca zorunlu otel karantinasına girmesi gerekiyor.

 

Hükümetin belirlediği otel veya tesislerde 10 gün boyunca kişilerin kendi masraflarını karşılaması gerekirken, otel ücretinin ise bir kişi için bin 700 sterlin olarak açıklanmıştı.

 

Öngörülen otel karantinasını uygulamayan kişiler için 10 bin sterline kadar para cezası uygulanacağı ve yolcu formlarında seyahat geçmişlerini yanlış beyan eden kişilere ise 10 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı da daha önce duyurulmuştu.

 

 

Schapps, UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı için Türkiye’ye seyirci gidemeyeceğini de duyurdu. Maç başka bir ülkeye mi alınacak, araştırıyoruz.

 

Rusya da hem sağlık, hem de siyasi nedenlerle Mayıs sonuna kadar Türkiye’ye turist göndermezken, bazı milliyetçi devlet adamlarının tüm yıl ülkemize turist gelmemesi için çağrı yaptıkları okunuyor.

 

Siyasi çekişmelerden dolayı bu yıl Katar dışında Körfez Ülkeleri’nden gelecek ziyaretçi sayısı da gözle görülür miktarda azalabilir.

 

Turizm sezonu hala kurtarılabilir mi?

 

Cumartesi günü Deniz Zeyrek SÖZCÜ Gazetesi’nde köşesinde turizmi kurtarmanın formülünü yazdı:

 

“Daha önce de yazmıştım: Tam kapanma kararının arkasındaki en önemli motivasyon, 1 Haziran’dan itibaren turizm pazarını kaybetmemekti.

Normalleşme sürecinde ve aşılamada işler planlandığı gibi giderse ertelenen 600 milyon Euro’luk Rusya turları da Avrupalı turistler de Türkiye’yi tercih edebilir.

Antalya kökenli Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendi vatandaşlarını kızdırma pahasına turistlere verdiği, “Türkiye’de göreceğiniz herkes aşılanmış olacak” güvencesi de bu bakış açısının bir sonucu.

Geçen yıl turizm sezonu sırasında, Türkiye salgınla mücadelede dünyaya göre iyi bir noktadaydı. Turizm Bakanlığı bu durumu avantaja çevirdi ve bu sayede salgında 16 milyon turist geldi.

Bu yıl turizm sezonunda ise Türkiye’nin İspanya ve Yunanistan gibi rakipleri daha avantajlı hale geldi.

Türkiye, turizm rekabetinde yeniden sahneye dönebilmek için, 17 Mayıs’tan itibaren aşılamada ve normalleşmede başarılı olmak, bunu da dünyaya iyi anlatmak zorunda.

 

Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Kapalı devre turizm teklifi’

 

Reuters: Turizm sektöründe batan çok firma olacak

 

Turizm sezonu öncesi mali kaygılar çok yüksek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler