Sosyal Medya

Ekonomi

Turizmde KDV indirimi desteği yine uzatıldı

Koronavirüsle mücadele aşılama programı ile sürerken, yaz sezonunun açılması ile birlikte gözler turizm sektörüne çevrildi. Hem iktidar hem sektör temsilcileri…

Turizmde KDV indirimi desteği yine uzatıldı

Koronavirüsle mücadele aşılama programı ile sürerken, yaz sezonunun açılması ile birlikte gözler turizm sektörüne çevrildi. Hem iktidar hem sektör temsilcileri yeni dönemden umutlu olduklarını açıklarken, pandeminin devam etmesi yine de tedirginliğe yol açıyor. Bu süreçte yaz sezonunu rahatlatacak bir adım daha geldi, turizmde KDV indirimi desteği yine uzatıldı.

Rusya’nın Türkiye’ye 2 aydır uyguladığı uçuş kısıtlamasını kaldırmasının ardından ilk Rus kafilesi bugün Antalya’ya inerken, pandemi nedeniyle can çekişen turizm sektörünü de rahatlatacak bir adım geldi.

Turizm sektörüne yönelik katma değer vergisi (KDV) indirimi desteğinde süre uzatıldı.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, konaklama tesislerindeki geceleme hizmetlerine yönelik KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indiren desteğin süresi 30 Haziran’dan 31 Temmuz’a kadar uzatıldı.

Bu arada Kovid-19 nedeniyle Rusya tarafından Türkiye’ye yönelik 15 Nisan’da başlatılan uçuş kısıtlaması, 22 Haziran itibarıyla sona erdi. 2 aylık bir aradan sonra Rus turistler yeniden Türkiye’ye gelmeye başladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Vnukova Havalimanı’ndan kalkan THY’ye ait uçak, 132 yolcusuyla bugün saat 05.40’da Antalya Havalimanı’na indi.

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler