Sosyal Medya

Genel

Kanal İstanbul’a destek yok!

Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 4- 6 Mart tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1504 kişi ile yapılan anket…

Kanal İstanbul’a destek yok!

Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 4- 6 Mart tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1504 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur.

Pandemi ile birlikte gündemdeki yerini kaybeden Kanal İstanbul Projesi tekrar eski yerini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “ya kanal ya İstanbul” sloganınına “inadına yapacağız” diyerek cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan proje için tüm teknik çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Kanal İstanbul’u hayata geçirmek adına pek çok özel mülkiyetin kamulaştırılacağı ve 40 milyon metrekare tarım arazisinin yok olacağı öngörülürken projenin getireceği maddi yük de konuşulmaya başlandı.

Türkiye Raporu olarak, Mart ayı birinci araştırmamızda katılımcılarımızın Kanal İstanbul Projesi konusunda ne düşündüğünü merak ettik ve sizler için Temmuz 2020 sonuçları ile karşılaştırmalı bir analiz hazırladık.

Verilen yanıtlar incelendiğinde Temmuz 2020’de katılımcıların %48’inin Kanal İstanbul’un yapılmasını desteklediği görülürken bu oranın Mart 2021’de %43’e düştüğü gözlendi. Bu anlamda yaklaşık 7 aylık bir periyotta Kanal İstanbul’un yapılmasına olan desteğin azaldığı görüldü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler